Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriespelarna säger att SAIK tar guldet

Svenska bandyförbundet har inför säsongen genomfört en unik enkät med 220 ledare och spelare.

SAIK toppar fyra listor.

Klubben är guldfavorit, den som står för mest utveckling – och den som har spelaren som spelar fulast ochf öljaktligen kommer att bli mest utvisad.

Annons

Daniel "Zeke" Eriksson, som fanns med under pressträffen i Stockholm i går då enkäten presenterades, stod kanske inte och var stolt över att toppa listan över "fulaste spelaren i landet".

Men han tog utnämningen med ett leende och var inte chockad.

– Nä, men jag tycker nog jag blivit etta på gamla meriter. Mitt rykte förföljer mig, sa han när Sporten lät honom kika på resultatet.

29 procent tycker att Zeke fortfarande är värsta busen.

23 procent håller på uppstickaren Magnus Fryklund i Broberg.

– Jag anser att han redan är förbi mig. Han är mer opolerad än vad jag är, menar Zeke och hyllar samtidigt den spelstil som både han och Fryklund står för.

– Det behövs spelare som rör om lite känslor där ute. Och det finns en storhet i att kunna dela ut en riktig propp också. Det krävs en del för att klara av det, det är en stor isyta där ute.

– Och anfallarna måste lära sig att välja rätt åkvägar också...

Om SAIK:arna själva får välja är Göransson Arena bästa hallen att spela i – men övriga bandysverige håller inte med. Göransson finns inte ens med på fem i topp.

Zeke Eriksson har större förståelse för den bedömningen.

– Det är klart att det inte är roligt att möta SAIK på bortaplan, hehe. Men sedan finns det mycket att jobba med när det gäller atmosfären där inne också. Det är alldeles för tyst. Det kanske har med kynnet hos publiken att göra – men jag tycker att de som går och tittar på oss måste bjuda till lite mer.

En liten bit bort stod ex-SAIK:aren Patrik Nilsson, som naturligtvis är mest betrodd som skyttekung. Men gladast var hammarbyaren när han fick reda på att när hans gamla lagkamrater får säga sitt så är Nilsson "bandyns bästa ambassadör/frontperson".

– Är det så? Nu blir jag glatt överraskad. Det tycker jag var väldigt roligt att höra, det måste jag säga.

Mer läsning

Annons