Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Hedvall tvingades att kliva av mot Sirius

Inte nog med att det blev förlust i U-matchen mot Sirius med 3–1.
Gefle IF fick tre tunga skador på spelare från A-truppen.
Målvakten Emil Hedvall, mittbacken Olof Mård och mittfältaren Bernhard Nyström var alla tvingade att kliva av.

Annons

– Just nu är det lite för tidigt att säga hur allvarligt det är, sa GIF-tränaren Tomas Andersson direkt efter matchen.

Målvakten Hedvall är den som hittills har varit med på bänken i allsvenskan som backup bakom Mattias Hugosson. Nu är det riktigt tveksamt om han kan åka med till Göteborg redan i morgon.

– Han fick en smäll på höftbenet när han landade olyckligt. Han hade ont och kunde inte spela vidare. Det var tur att vi hade juniormålvakten Martin Hansson med som vi kunde byta in, sa Andersson.

Då återstod 25 minuter av matchen och GIF hade redan åkt på två jobbiga skador på spelare som fick halta av. Olov Mård hade en sträckning i baksidan av låret för några veckor sedan och nu var det dags igen. Bernhard Nyström kastade sig fram och skulle nicka på en hörna när han träffades olyckligt av en motståndare där smällen tog i nacken.

– Mård sa själv direkt att det var samma ställe och samma känsla som senast. För Nyström övergick det hela till huvudvärk. Det kan vara en hjärnskakning eller någonting sådant även om det måste till expertis för att klargöra det, sa Andersson.

De här händelserna gjorde att det blev rörigt för GIF-laget som förutom att kasta in flera juniorer även fick möblera om en del i uppställningen.

– Vi hade dessutom bestämt att Marcus Hansson och Alexander Gerndt bara skulle spela en dryg timme nu när det är så tätt på allsvenska matcher. Det var vi också tvungen att hålla.

Därför kanske det inte var någon skräll att GIF inte kunde hålla den 1–0-ledning som Gerndt fixade i inledningen av andra halvlek. Två snabba Siriusmål mitt i halvleken blev vändningen och sedan kom trean på en straff i sista minuten.

– Vi började bra men det blev en rörig match för oss. Men alla kämpade i alla fall helt okej, avslutade Andersson.

Alexander Gerndt.

Emil Hedvall – Ryan Raybould, Niclas Erhard-Olsson, Olof Mård, Alexander Haglöf – Gustav Ytterbom, Marcus Hansson, Bernhard Nyström, Daniel Leino – Daniel Westlin, Alexander Gerndt.

Mer läsning

Annons