Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En bra uppladdning”

Gefle IF:s sista träningsläger inför allsvenskan är avslutat. I dag får spelarna en fridag inne i Barcelona innan truppen reser hem efter en veckas hård träning i den spanska vårsolen.
– Det har varit ett bra läger och vi är moget att gå in i tävlingsspel nu, summerar nye tränaren Urban Hammar.

Annons

Pelle Olsson och Urban Hammar har nu två veckor på sig att slipa in de sista detaljerna innan den allsvenska premiären hemma mot regerande mästarna Kalmar FF. Och den senaste veckans träningsläger i Spanien har varit perfekt.

– Vi har haft ett bra boende, bra mat och bra träningar i högt tempo. Dessutom har vi spelat en bra träningsmatch. Kort sagt en bra uppladdning, menar Hammar som precis som flera av spelarna är ny för året och haft nytta av både detta och det tidigare lägret på Cypern.

– Jag har ju sett laget mycket, men inte haft kunskap om hur spelarna är som individer. Nu har jag fått en bra bild under de 2,5 månader vi tränat och vi är moget att gå in i tävlingsspel, säger Hammar.

Som dock vill tona ned hypen kring seriestarten.

– Det blir för mycket fokus just mot första matchen. Det är ingen examen då, vi är ju igång igen några dagar senare med en ny match. Det gäller att hålla linjen i match 1 till match 30.

Under gårdagens sista träning var det åter igen hög fart och god intensitet. Möjligen ville spelarna visa upp sig lite extra eftersom en delegation med sponsorer till GIF kom på besök under förmiddagspasset.

– Kanske det. Det har ju inte varit så mycket folk här direkt. Men det var bra att vi kunde blåsa på ordentligt efter återhämtningsdagen i fredags, menar Urban Hammar.

Nu blir det två vilodagar för spelarna innan träningen drar igång igen hemma på Strömvallen på tisdag. I dag reser laget in till Barcelona och ser toppmatchen mot Malaga innan det är hemresa på måndag.

Gefles lagkapten Daniel Bernhardsson var också nöjd med veckan.

– Det känns väldigt bra, jag tycker att vi har tränat hårdare i år än tidigare. Vi har många nya spelare, men alla har anpassat sig bra och lärt sig att förstå vår spelidé, så det känns bara bra just nu, säger han.

Och i kväll blir det veckans höjdpunkt, match på Camp Nou.

Mer läsning

Annons