Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ynka poäng, en ynka poäng, en ynka poäng...

En poäng.
En ynka egen poäng i dag mot Trelleborgs FF.
Det är vad som behövs.
Det får gärna bli 0–0.
För min del får domaren Michael Lerjéus blåsa av redan nu.
Bara det blir den där lilla, underbara, gulliga poängen som behövs för att skriva "Allsvenskan 2009 – nedräkningen kan börja"..

Annons

När Gaisspelaren Tommy Lycén gjorde 3–0 i 87:e minuten på Arme Arvids Arena i Ljungskile var jag halvvägs ut genom redaktionsdörren för att hacka hål i isen vid Gudinnan och kanske inte bada, men i alla fall hoppa omkring en stund.
En betydligt mer behärskad och rutinerad kollega höll dock i mig, för Gif Sundsvall...Gif Sundsvall kan faktiskt smita förbi och stjäla kvalplatsen. Vad som blev klart i går är att GIF inte längre kan åka ur direkt.
Sundsvall behöver vinna båda sina matcher, Örebro hemma i dag och Malmö borta, och samtidigt som GIF förlorar tungt två söndagar i rad.
Det kan aldrig inträffa.
Vi pratar om det Gif Sundvall som Olssons gäng har slagit båda gångerna, senast genom Bapupas 3–2-mål på Norrporten Arena.
Det kan väl inte inträffa.

Olsson läser inte det här, därför vågar jag skriva.
Inte en chans, aldrig i livet – det här är klart. Olsson har fått halva lottoraden till skänks i veckan: Malmö slog Ljungskile och Gais slog Ljungskile. Nu behöver han bara se till att plita ned en enda liten tilläggssiffra till så har man erövrat den allsvenska allemansrätten till Strömvallen nästa år.
Det är ju också fullt möjligt att det kommer hjälp från ovan igen, om Örebro tar en poäng av Sundsvall i parallellmatchen där uppe.
Det som talar för Sundsvall är att laget efter den tunga förlusten mot GIF åkte till Halmstad och fick en poäng, och sedan slog stackars Norrköping som försvann ned i superettan. Före de poängen trillade in tog Giffarna två (!) poäng på tio matcher.

Nu har jag väl inte levt det mest spännande livet av alla, och tar knappt risken att parkera utan att lägga i pengar.
Men med livrem, hängslen och utan en endaste aktie att fundera över kanske det är dags att bli wild and crazy så här på hösten av allt.
Det får gå som det går i Sundsvall.
GIF fixar det här på egen hand på Vångavallen. Utan Jawo visserligen, men kolla i statistiken härintill så tonar bilden av ett formstarkt lag fram. GIF har tagit poäng i sju av de nio senaste matcherna. Poäng alltså, just det enda som krävs just nu. Inte en seger – utan en liten, fin välpaketerad poäng.
GIF gjorde en stark match mot Kalmar. Nu viker man inte en tum från Olssons planskiss över hur 4–4–2-uppställningen ska breda ut sig och trampa ned de sista resterna av gräset på Vångavallen.
Så får det bli.
Efter det kan man checka in på Sturup, flyga till Arlanda – tuffa upp längs nya E4:an, och sedan paradera ned längs Södra Kungsgatan, passera Gavleån, ta vänster på Nygatan, veva ned rutorna när man passerar Stortorget och vinka till massorna och fortsätta vidare fram till Parkvägen, vänster igen, över bron – och in till höger till Strömvallen där vi sitter och jublar, läktarkramare och vanliga, enkla medborgare i vår lilla stad.

...fast Trelleborg är bra. Tom Prahls lag har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna (men faktiskt bara vunnit en). Trelleborg får gärna en poäng, bara GIF får sin.
Så för säkerhets skull.
Blås av, redan nu.

Mer läsning

Annons