Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engborgs pengar håller SAIK vid liv

Storsponsorn Marco Engborg finns kvar – och fortsätter pumpa in miljoner i SAIK.

Insatsen har inte trappats ned, trots de ekonomiska problemen under våren.

Annons

Visserligen är Engborgs gamla bolag alltjämt konkursmässigt, med flera misslyckade utmätningsförsök och inlämnade konkursansökningar, men utbetalningarna kommer i stället från ett annat av hans Fortress Axalux-bolag.

Faktum är att Engborg bidrar lika mycket i dag som han gjorde förra säsongen, då han hade tre SAIK-spelare anställda. Daniel Mossberg och Christoffer Edlund är kvar i dagens trupp, men nu är det SAIK som är arbetsgivare.

Men summan som pumpas in i SAIK är minst lika stor. Engborg själv uppgav i en intervju med Expressen för ungefär ett år sedan att spelarna tjänade runt 30 000 kronor i månaden. Ett snabbt räkneexempel ger vid handen att totalsumman i så fall hamnar nånstans kring 1,4 miljoner kronor, för lön och sociala avgifter.

För SAIK, med sponsorintäkter på runt fyra miljoner, och en total omsättning på cirka tolv miljoner, är pengarna närmast livsviktiga – åtminstone för att kunna behålla den nuvarande spelartruppen.

Fortress Axalux är också kvar som sponsor i Brynäs och Svenska Bandyförbundet, där handlar det dock om betydligt lägre summor.

Mer läsning

Annons