Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fotbollskalas med mersmak

Fotbollskalaset gjorde stor succé.
Och redan nu finns storslagna planer till nästa säsong.
– Då ska det bli ännu bättre, ännu större, säger Niclas Bornegrim, ansvarig för arrangemanget.

Annons

Omkring 500 biljetter såldes till ”Det stora fotbollskalaset” i samband med lördagens 3–3- match mot Mjällby. Tutor beställdes in från Kina, matchtröjor från Thailand och en rad aktiviteter stod på programmet inför matchen.

Sedan fortsatte festen – trots att Gefle IF tappade segern.

– Det sätter vi givetvis på minussidan, att inte GIF vann. Men annars är jag strålande glad. Vi fick enbart positiva reaktioner och allt fungerade till 110 procent. Det var jättelyckat, säger Niclas Bornegrim, högst ansvarig för festen.

– Jag fick till och med beröm av honom som ansvarar för ”Hockeyfesten” (Brynäs motsvarighet). Han sa att det var imponerande att lyckas så bra första gången. De hade bara 25 personer under första året.

Bornegrim var så pass nöjd dagen efter att han redan nu har ritat upp storslagna planer till nästa säsong – om Gefle IF fortfarande är allsvenskt.

– Då ska vi ha ett ”Camp Gävle”. Fullsatt i Boulognerskogen och fylla hela ena långsidan. Nu vet allmänheten vad detta är och förhoppningsvis blir det ännu större nästa säsong.

Även i Gefle IF jobbar man vidare för att höja inramningen på Strömvallen. Redan under fortsättningen av säsongen.

– Förhoppningsvis får alla som var på Strömvallen i lördags mersmak efter det här arrangemanget. Nu ska vi fortsätta jobba aktivt och diskutera möjligheterna att skapa bättre stämning på matcherna. Jag kan tänka mig att fler aktiviteter i samband med hemmamatcherna kommer att anordnas i höst, säger klubbdirektören Eva von Schéele Frid.

Och det kan vara den extra hjälp som GIF behöver i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt.

Mer läsning

Annons