Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lyckat misslyckande

Hörnvarianten som gav Gefle IF 1–1 och en poäng borta mot Kalmar FF går att analysera hur mycket och hur länge som helst.
Gerndt som skulle springa sprang inte, Westlin gjorde det i stället, Theorin fick bollen som inte alls skulle ha den och Öhagen skulle inte skjuta.
Äh, vi struntar i det och går på målskytten Yannick Bapupas linje i stället...

Annons

– Den varianten har vi tränat och nött på länge. Allting var väldigt inövat, sa kongolesen och fyrade av ett bländande leende och ett smittsamt skratt.

För det spelar ju ingen som helst roll egentligen. Mål blev det och bollen studsade både GIF:s och Bapupas väg den här gången en knapp kvart före slutsignalen med ett besvärligt underläge mot regerande svenska mästarna att jobba från.

– Bollen landade framför mina fötter och jag tänkte bara på att...

–...göra som på träningen och fokusera på bollen, kom det som en kör från det hörn av omklädningsrummet som Bapupa höll till i.

Han skakade på huvudet åt kompisarnas små retsamma instick hur han förklarade sina två mål mot Elfsborg för en vecka sedan i både teve- och tidningsintervjuer. Men det här var på sätt och vis en upprepning.

– Träffen kanske inte var lika bra men bollen gick in via stolpen och det var ett väldigt skönt mål, sa Bapupa som firade med att kyssa klubbmärket på tröjan mitt framför en tevekamera.’

Han trivs nu. Det är helt uppenbart. Inte bara för att målen trillar in – tre på två matcher är inte illa för Yannick som tidigare mest har kämpat för att hitta rätt i sin nya position som central mittfältare. I går var han tillsammans med Yussif Chibsah grym i det så viktiga närkampsspelet mot tunga Kalmar.

– Det har tagit tid att lära sig. Det här är min position och det är här jag vill spela men det är inte så enkelt att ställa om sig från att spela på en kant. Men nu känns det väldigt bra och samarbetet med Chibsah är enklare när vi har lärt känna varandra.

Det stabila gäller för övrigt hela Gefle IF just nu. Det var egentligen bara i början av andra halvlek som hemmalaget kunde dra upp tempot och ställa till besvär. Så helt ologiskt var det inte när Daniel Mendes gav smålänningarna ledningen.

Men direkt efter KFF-målet började GIF helt plötsligt spela i stället för att kämpa fotboll. Bapupa visade vägen direkt efter hemmamålet när han stack iväg i ett anfallsnummer som så när hade gett resultat.

– Vi viker inte ner oss och det är starkt att kunna kämpa oss in i matchen igen. En poäng mot ett så här bra lag på bortaplan måste vi vara nöjd med, sa Bapupa.

Det var egentligen bara en sak han var aningen missnöjd med den här augustilördagen. Varningen han fick av domaren Stefan Johannesson i den första halvleken. Det var hans tredje för säsongen och nu är han avstängd i nästa omgång hemma mot Hammarby.

– Det är lite synd förstås. Nu när formen känns så bra vill man vara med och spela. Jag tycker inte det var någon varning heller.

Men varningar och avstängningar hör till bilden och GIF har ju sluppit Anders Svensson mot Elfsborg och Rasmus Elm i går.

Men i den form Bapupa är nu – visst blir det ett avbräck för Gefle.

Mer läsning

Annons