Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ettan kom, Linus - ikväll gäller det Örebro

Han kallas för ”Lusen” och det tog också lång tid innan det första målet i SAIK-tröjan trillade in.
– Man får inte räkna ett i World Cup för några år sedan, va?
Nåja, Linus Pettersson spräckte äntligen elitserienollan när han gjorde mål mot Broberg på annandagen och SAIK-försvararen kan ladda för ett gott nytt bandyår när Örebro kommer till Jernvallen i kväll.

Annons

Trots att han bara är 21 år går Linus in på sin sjätte A-lagssäsong. Under de första åren blev det sporadisk speltid men sedan några säsonger tillbaka tillhör han nyckelspelarna längst bak. Totalt är han uppe i 80-talet matcher.

– Mmm, man har väl fått höra ett och annat ju längre den här mållösa sviten har fortsatt. Jag har varit riktigt nära några gånger tidigare men bollen har inte velat studsa in.

Lite typiskt att när nollan äntligen försvann så såg han själv inte riktigt hur bollen gick in.

– Nä, det var efter en hörna och bollen gick tillbaka till Hagberg som slagit in den. Han hittade mig i mitten och jag tog några skär framåt och bara sköt. Men jag såg inte att den gick in utan blev mest bara förvånad när jag fattade att det var mål. Lagkompisarna skrattade mest.

Nu slipper han fundera på den detaljen ett tag till även om det inte är som matchvinnare och målskytt han bidrar allra mest med.

– Nej, jag har väl andra saker som jag kan bättre. Men man vet aldrig – nu har jag ju bara 599 mål kvar till ”Murren”, skrattar Linus.

Det var i alla fall ett viktigt Pettersson-mål som gav SAIK 6–4-ledning i den tuffa annandagsmatchen mot Broberg. En match där det vände för SAIK efter en tyngre period som innebar förluster mot både Vänersborg och Sirius.

– Vi hade en jäkligt bra start på säsongen innan det sedan blev lite krångligare. Varför vet jag inte riktigt. Men de senaste matcherna har det i alla fall gått åt rätt håll igen och senast mot Örebro var det koncentrerat och bra rätt igenom.

I kväll kommer samma Örebro till Jernvallen för returmatch. Tabelljumbon ska i normala fall vara chanslöst här också.

– Vi ska väl vinna men det gäller att behålla samma fokus som senast och det går inte att underskattat något motstånd, säger Linus.

Han är hyggligt nöjd både med sin egen och lagets insats så här långt. Men det finns mer att pressa ur.

– Några snäpp till kan vi komma upp och även jag själv har en liten bit kvar till toppformen. Det är fyra matcher kvar innan VM-uppehållet och det är lika bra att försöka nå dit på en gång, avslutar Linus.

Målskytten Linus Pettersson ska tilläggas...

 

Mer läsning

Annons