Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta inför IFK Norrköping-Gefle IF

Annons

IFK Norrköping–Gefle IF
Idrottsparken, 19.45


Mattias Hugosson – Andreas Revahl, Daniel Theorin, Anders Wikström, Daniel Bernhardsson – Yannick Bapupa, Mathias Woxlin, Johannes Ericsson, Johan Claesson – Alexander Gerndt, Amadou Jawo.
Ersättare: Peter Bergqvist (mv), Andreas Dahlén, Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Hasse Berggren, Thomas Hedlund, Daniel Westlin (två ska bort).


Återkomsten till allsvenskan har blivit en riktig mardröm för östgötarna och laget är jumbo med magra sju poäng. På 16 matcher har det blivit en futtig seger. Den kom för övrigt mot Ljungskile borta precis före uppehållet. Efter EM-uppehållet har laget radat upp fem raka förluster och nu är Mats Jingblad tillbaka som huvudtränare, den post han inledde säsongen på för att senare lämna över till Sören Cratz.
Norrköping behöver verkligen tre poäng mot GIF.
– Det är en oerhört viktig match och lite av vår chans att få kontakt med kvalstrecket, säger tränaren Mats Jingblad till klubbens hemsida.Jingblad har respekt för GIF.
– Man får inte invaggas i någon säkerhet när man möter Gefle. Jag har mött Gefle med andra lag, haft 10–0 i målchanser och ändå 0–0 fram till 75:e minuten när de gör ett mål. De spelar med sin trygghet och förivrar sig inte.
Eftersom IFK fick hemmamatchen mot Djurgården inställd har laget varit spelledigt i två veckor.
– Det är både på gott och på ont. Det är alltid skönt att få träna på men vi har kanske tappat lite rytm, säger Jingblad.
IFK har värvat två nya spelare inför hösten. Nye afrikanske anfallaren Russell Mwafulirwa är dock skadad men serbiske mittbacken Djordje Mrdjanin är med i truppen inför GIF-matchen och kan få göra sin debut.

Tränade på naturgräs i Andersberg i går och tog på tisdagsmorgonen bussen till Norrköping. Stämningen i laget är på topp efter den efterlängtade 4–0-segern mot Halmstad senast
– Det är alltid viktigt med segrar, det för in ny energi i laget, säger tränaren Pelle Olsson.
Nu är det ny match och nya viktiga poäng på spel. Olsson får tillbaka Jonas Lantto som var avstängd mot Halmstad och tar med sig en 18-mannatrupp till matchen. GIF-tränaren konstaterar att konkurrensen om platserna i laget är hårdare än på hela säsongen.
– Så är det. Vi har fått in tre nya spelare som alla tre aspirerar på en plats i starttelvan vilket har ökat konkurrensen. Koncentrationen på träningarna är fullt påslagen och vi är mindre känsliga för skador och avstängningar än tidigare
Olsson vill som vanligt inte lämna ut laget i förväg men det troliga är att samma elva spelare får chansen som mot Halmstad senast.

...att GIF-tränaren bad Sportens webb-tv-reporter att stänga av kameran när GIF tränade fasta situationer i går. Vad har han på gång?

...senast GIF mötte IFK på Idrottsparken var i Superettan 2004. Då vann Norrköping med förkrossande 6–1. Men det var GIF som tog steget upp i allsvenskan det året.

... när lagen möttes på Strömvallen i våras vann GIF med 2–0 efter två tidiga mål av Johan Oremo.

...Jonas Lantto är tillbaka efter avstängning.

...Hasse Berggren hoppade in och gjorde två mål på fem minuter senast men hamnar förmodligen på bänken igen.

...IFK bara tagit två poäng på åtta hemmamatcher.

...GIF:s nye amerikan Ryan Raybould, som blev spelklar i förra veckan, får vänta på sin debut.30/7 Elfsborg (h)0–1
23/7 Elfsborg (b)0–3
13/7 Kalmar FF (h)1–3
7/7 Hammarby (b)3–4
2/7 Sundsvall (h)0–2

3/8 Halmstad (h)4–0
26/7 IFK Göteborg (h) 0–1
19/7 IFK Göteborg (b) 0–3
13/7 Trelleborg (h)0–1
9/7 Elfsborg (b)1–0


IFK Norrköping–Gefle IF1–1

Mer läsning

Annons