Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får Ranégie jubla även mot Gefle?

Då: Bara en match från start på två säsonger i IFK Göteborg.
Nu: Succé och målspruta i BK Häcken.
– Det är en klubb som passar mig bra, säger Mathias Ranégie.

Annons

Under säsongerna 2007 och 2008 spelade Mathias Ranégie bara en match från start (13 inhopp) i IFK Göteborg. Inför säsongen valde han att byta Göteborgslag och börja spela med nykomlingarna Häcken. Ett mycket bra val i efterhand.

– Det har väl gått okej.

– Nä, men jag har väl gjort en bra vårsäsong, erkänner Ranégie som gjort sex mål på tolv matcher och har en tredjeplats i allsvenskans skytteliga.

Häcken gjorde ju en jätteskräll i omgång tre när man besegrade de nuvarande serieledarna IFK Göteborg med 4–1. Tvåmålsskytt mot sin gamla klubb: Mathias Ranégie.

Snacka om revansch.

– Min starka sida är väl egentligen att jag kan hjälpa till att bygga upp spelet på ett bra sätt. Att jag kan göra mål vet jag. Jag är också bra på att utnyttja min längd, säger den 196 cm långe Ranégie.

– Men hittills i år har det bara blivit mål med fötterna. Ja, eller i alla fall alla utom ett, lägger han till.

Så här säger han om klubbytet:

– Det blir ju alltid nya förutsättningar när man kommer till en ny klubb. Antingen går det bra eller dåligt, men för mig har det funkat bra. Häcken är en klubb som passar mig bra och har ett spelsätt som också passar mig.

När allsvenskan nu återstartar ligger Häcken elva med 14 poäng via fyra segrar, två oavgjorda och sex förluster.

– Det har gått upp och ner. Vi har spelat hyfsat borta, men det har väl inte alltid räckt till poäng. Men det har gått över förväntan i spelet, säger Ranégie.

13 mål har Häcken gjort (lika många som Gefle), sex av dem har kommit från Mathias Ranégie. Varningen till Gefle är utfärdad.

Mer läsning

Annons