Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte raka segern för SAIK

(Uppdaterad version) SAIK tog sin femte raka seger i elitserien när laget besegrade nykomlingen Kungälv med 7-3 på Jernvallen inför 1 053 personer.

Annons

Efter en trevande start i det blåsiga och kalla vädret tog sig Mikko Aarni fram och fixade en hörna till SAIK efter femton minuter. En hörna som finländaren själv så småningom satte i nät.
Bara 50 sekunder senare var det dags igen. Henrik Hagberg spelade fram Stefan "Lill-Dino" Söderholm som spädde på till 2–0 för hemmalaget.
SAIK hade därmed hittat flytet i matchen och med den starka vinden i ryggen kunde Magnus Muhrén snyggt öka ledningen till 3–0 efter ett härligt solonummer i den 21:a minuten.
Efter 28 minuter var det dags igen. Den här gången var "Murren" som stod för framspelningen till unge Simon Jansson som gjorde 4–0 och innan gästerna från västkusten vaknade till hade även Daniel Berlin gjort 5–0.
Men matchen är inte helt avgjord så här i halvtid. I minut 41 satte Daniel Gratjov 5–1 och med två minuter kvar till paus gjorde Mikael Lindberg 5–2.
Nykomlingen Kungälv kröp ännu närmare en bit in på den andra halvleken när Pekka Rintala reducerade ytterligare en gång nu till 5-3.

SAIK var en aning skakat vid det läge men när Linus Forslund, på passning från Magnus Muhrén, satte 6-3 efter en timmes spel kändes matchen avgjord. Och bara några minuter senare gjorde Muhrén sitt andra mål och spikade siffrorna till 7-3.

Sandviken hänger därmed på topplagen Västerås och Edsbyn i tabellen. 

Mer läsning

Annons