Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler har sett GIF spela på Strömvallen i år

Gefle IF har vänt publiktrenden.
Klubben hör till de som höjt sitt hemmasnitt mest jämfört med fjolåret.
Nu befarar man att det kan bli glest i åskådarleden i avslutningsmatcherna – och lockar därför med 50 kronor i entré mot Örgryte.

Annons

IFK Göteborg och Malmö FF har med sina nya arenor hjälpt upp allsvenskans publiksnitt efter fjolårets ras, då 2500 åskådare per match försvann från arenorna. Med tre omgångar kvar pekar årets siffror mot en marginell ökning av publik, runt 100–150 personer per match.

Efter giganterna MFF och IFK är det Gefle IF som visar upp den procentuellt största publikökningen med tre omgångar kvar.

– Det är förstås positivt. Men vi ligger ändå i underkant av vad vi hade räknat med, säger GIF-ordföranden Leif Lindstrand.

Anledning till att ni ökar?

– Framför allt att laget har gått bra, att det har varit trivsamt kring laget. Och att det har varit hyfsat väder plus att vi har mött rätt lag vid rätt tillfälle.

Att Stockholmslagen upphävt sin bojkott av bortaresor har också påverkat i positiv riktning, medger Lindstrand.

För GIF återstår två hemmamatcher, Trelleborg nu på söndag och Örgryte söndagen efter (Häcken borta på onsdag däremellan). Med tanke på att laget har säkrat kontraktet saknas en del av spänningsmomentet, vilket gör att publiksnittet kan försämras markant. När GIF var i ett liknande läge 2006 kom runt 2 000 åskådare på de två sista hemmamatcherna.

– Mot Trelleborg är det väl bara de närmast sörjande som är intresserade, men i sista matchen finns ju chansen att Örgryte har allt att spela för, säger Lindstrand.

Magnus Lindmark, marknadsansvarig i GIF, berättar att klubben har en plan för att få folk i alla fall till avslutningsmatchen mot Örgryte om drygt en vecka. Alla biljetter utom på den gamla sittplatsläktaren går lös på 50 spänn, det blir ponnyridning, trollkarl, musikunderhållning, glögg och pepparkakor – och mer därtill.

– Vi tänkte oss en familjedag. Sedan går det bussar från Strömvallen till Läkerol Arena, berättar Lindmark apropå att Brynäs spelar hemma samma dag, dock med en starttid som gör att alla som vill kan se båda matcherna.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons