Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Floréns fot räddade GIF-poäng: "99 procent säker att den inte är inne"

Jesper Florén räddade räddade bollen på mållinjen – och en viktig poäng åt Gefle IF.
Eller gjorde han det? Det går inte att avgöra ens på reprisbilderna.
– Jag är 99 procent säker på att bollen inte är inne, säger Florén själv efter 0–0 mot serieledande Norrköping.

Annons

Inne eller inte – avgör själva. Jesper Floréns räddande fot gav i alla fall Gefle IF en poäng mot serieledande IFK Norrköping.

Norrköpings Andreas Blomqvist lyckades på något sätt pilla in bollen under en framrusande Andreas Andersson i GIF-målet från en närmast obefintlig vinkel, och bollen rullade målmedvetet mot den vita linjen.

Där dök Jesper Florén upp som en räddande ängel, fällde ut det långa benet och rensade undan ett hotande baklängesmål efter ungefär en halvtimmes spel.

Se klippet när Florén rensar HÄR

Inne – eller inte inne?

– Min känsla är att bollen inte är över linjen, jag är 99 procent säker. Visst kan jag ha fel, men det är min klara uppfattning i alla fall, säger Jesper Florén som var närmare situationen än någon annan.

En målkamera, som användes i EM med stor framgång, hade kunnat avgöra saken definitivt och det har länge varit ett önskemål med målkameror i allsvenskan från framför allt domarkåren med basen Bosse Karlsson i spetsen.

Den kostnaden har dock inte de allsvenska klubbarna velat ta – hittills. För IFK Norrköping, som i högsta grad är inblandat i guldstriden, kan de ha varit dyrköpta poäng OM det nu var så att bollen faktiskt var över linjen. Trots det ställer sig inte Norrköpingstränaren Jens Gustafsson först i kön över målkamerakramare.

– Jag tycker det finns viktigare saker vi behöver utveckla i svensk fotboll först, målkameror kommer långt ner på den listan. Det är inte anledningen till att vi bara fick med oss en pinne från Gävle, säger han efter matchen.

Inte heller GIF-tränaren Thomas Andersson tycker att det behövs i allsvenskan.

– Jag håller med Jens, jag tycker det finns en charm i att det är det mänskliga ögat som avgör om en boll är inne eller inte. Och jag tror att rätt och fel beslut jämnar ut sig över en säsong.

För andra matchen i rad ställde han en 4-5-1-uppställning med Jonas Lantto centralt och en ensam Johan Oremo på topp på planen. Och precis som mot Helsingborg gav det poäng.

– Tanken var egentligen att vi skulle ligga högre med våra yttrar, men vi har hamnat lågt i båda matcherna. Men försvarsspelet har bitit bra och det är starkt att ta poäng och hålla nollan mot allsvenskans kanske bästa offensiv, säger Thomas Andersson.

Jesper Florén:

– Det har funkat bra. Vi blir både tätare bakåt och farligare framåt, så det har varit bra för oss. Och poäng i två raka matcher är givetvis bra, men vi behöver många fler.

Norrköping spelade sin tredje match på sex dagar och är nu obesegrat i 14 raka fajter. För Gefle IF var det blott andra nollan den här säsongen, den första togs mot Östersund 23 april.

Stisses krönika: Stor skillnad på sviterna, stor skillnad på spelet – men en riktigt skön GIF-poäng

LÄS MER: Matchfakta och spelarbetyg

Mer läsning

Annons