Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för SAIK-damerna

Ett blåsigt och kallt Skarpe Nord var inget för SAIK:s damlag. Bortamötet mot Kareby slutade med förlust 5–2, efter att hemmalaget hade ledningen med 4–1 i halvtid. Trots förlusten väljer tränare Bratt att se något positivt med matchen.

Annons

– Om vi kan spela som vi gjorde i andra halvlek, slår vi dom på hemmaplan. Det kan jag lova, säger Michael Bratt.

Men ska man vinna då kan man inte bjuda på mål, vilket man gjorde i den här matchen. Karebys andra mål föregicks av en felpassning som blev till ett friläge. Emma Kronberg sköt sedan inte ett allt för märkvärdigt skott som ändå letade sig in bakom Linnéa Backman fram till 3–0.

– Vi har inget flyt alls i första halvlek. Sen tror jag att tjejerna var lite ovana att spela utomhus. Det är inget jag skyller förlusten på, absolut inte, men det är ändå skillnad på att spela i Göransson Arena än ute i snålblåst och 7-8 minusgrader. Det påverkar tjejerna, i alla fall till en början, säger Bratt som fick se ett piggare SAIK i andra halvlek.

Man var då det spelförande laget och lyckades få en reducering med mindre än fem minuter kvar och det fanns bud på fler mål.

– Vi har ett par lägen efter Evelinas mål men samtidigt så öppnar vi ju upp för kontringar och då gjorde de 5–2. Men vi gör en fullt godkänd andra halvlek och det här blir nog bra när dom kommer till Sandviken. Tycker att vi lyckas hitta deras svagheter i andra halvlek och dom ska vi utnyttja i hemmamatchen, avslutar Bratt.

Nu väntar ett uppehåll på två veckor då det ska spelas landskamper. SAIK har inte mindre än nio spelare med i de två landslagen, A-landslaget och F19.

Nästa match i allsvenskan är den 12 december då Nässjö kommer på besök.

KAREBY IS–SAIK 5–2 (4–1)

Första halvlek: 1–0 (15) Emma Kronberg (straff), 2–0 Camilla Johansson, 3–0 (25) Emma Kronberg, 4–0 (38) Elin Sandgren, 4–1 (41) Michelle Löfblad (straff).

Andra halvlek: 4-2 (86) Evelina Johansson, 5–2 (89) Camilla Johansson.

Utv: Kareby: 1x10, 2x5. SAIK: 3x10.

Hörnor: 8–5.

Domare: Oscar Janebrink.

Publik: 56.

SAIK:s tre stjärnor

3: Alina Zinkevitch, b

2: Anna Hellman, mf

1: Hanne Gezelius, f

Mer läsning

Annons