Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först MFF – sedan Kongo

Yannick Bapupa hade uppvisning före 2–0-målet senast mot Helsingborg. Han skrattar och nickar när vi påminner honom. – Jo, det gick bra och det känns att jag är i fin form, säger Yannick som dessutom på nytt är uttagen i Kongos landslag som ska VM-kvala nästa vecka.

Annons

Men först ska han försöka vara delaktig till en ny GIF-seger mot ett skånelag. I kväll kommer Malmö FF till Strömvallen och det ger också bra ”vibbar” för Bapupa som förstås minns vad som hände förra hösten hemma mot MFF.

– Det var då jag hoppade in och avgjorde i sista minuten fram till 2–1. Ett fint minne och jag hoppas vi kan upprepa spelet från i tisdags mot Helsingborg. Då blir det i alla fall svårt att besegra oss.

En av planens bästa spelare då var GIF-spelaren med nummer tio på ryggen.

Redan från första spelminuten tog han sig fram på sin högerkant där han definitivt vann matchen i matchen mot gamla GIF-kompisen Makondele.

Men det var framspelningen till Mathias Woxlins 2–0 som var matchens godbit.

– Jag fick till några snygga finter och tänkte först skjuta. Men precis då kom en försvarare mitt framför mig och jag var rädd att träffa ett ben. Då var det enklare att spela bollen i sidled och jag såg tidigt att Woxlin var fri. Men visst var det ett skönt mål, flinar Bapupa.

Han laddade inför HIF-matchen med att åka till Paris för en landslagssamling där Kongo spelade två matcher.

Bapupa spelade 90 minuter i det lag som besegrade franska ligalaget Auxerre med 2–0. GIF-mittfältaren imponerade så mycket att han på nytt får förtroendet när det drar ihop sig till en viktig VM-kvalmatch.

– Jag åker på måndag och det är en väldigt viktig match mot Egypten som vi fightas med i toppen av VM-kvalgruppen.

Just nu toppar till och med Kongo den tabellen före just Egypten som på förhand räknats som gruppfavorit. Men under det förra kvaläventyret under tre-fyra veckor i maj-juni, där Bapupa var med och hoppade in i några matcher, grundlades den fina position laget nu har.

– Det ska bli roligt, men först gäller det att vinna med Gefle också. Det är en viktig match mot Malmö om vi ska klättra i tabellen och slippa ligga där nere i botten, säger Bapupa.

Efter MFF-matchen är det landslagsuppehåll och nästa uppgift blir Örebro borta tisdagen den 16 september.

– Vi får ett bra tillfälle att träna ordentligt och det är bara Bapupa som kommer att saknas och han blir borta en dryg vecka men är ändå tillbaka i god tid innan Örebromatchen, säger GIF-tränaren Pelle Olsson som också planerat in en träningsmatch borta mot Falun den 11 september.

Marcus Hansson och Jonathan Hellström är tillbaka i träning och breddar truppen ytterligare.

– ”Jonte” har spelat två U-matcher och tränat ordentligt i några veckor. Han är med och konkurrerar på allvar om en plats i laget till matchen mot ÖSK, säger Olsson.

Men först väntar alltså MFF i kväll. En riktigt viktig uppgift det också.

 

Mer läsning

Annons