Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första GIF-träningen gjord för York Rafael: "Lite högre tempo än vad jag tänkt mig..."

Sandvikenlånet York Rafael har anslutit till Gefle IF och fick premiärträna med laget på Testebovallens naturgräs under onsdagen. – Det var tungt och ovant med naturgräs, säger yttermittfältaren.

Annons

York Rafael under det första spelmomentet på onsdagens träning.

Tidigare i veckan bytte Sandvikens IF och Gefle IF spelare då Tshutshu Tshakasua lånades ut till division 2 samtidigt som York Rafael kom till den allsvenska jumbon.

Rafael, som både provspelat för AIK och varit jagad av Premier League-laget Southampton, gjorde sin första träning efter bytet när Gefle intog naturgräset på Testebovallen i Strömsbro. Där ingick han i det lila laget när det vankades matchträning, tillsammans med bland andra Jacob Hjelte och gamle kompisen Albin Lohikangas.

– Jag har känt "Lohi" länge, så det är riktigt kul att vi båda är här nu, säger York Rafael.

Gefle fokuserade på matchsituationer större delen av träningen och Rafael tog för sig, var inblandad i mycket och fick beröm av lagkamraterna när laget med de gula västarna ställdes mot den lila diton.

– Det kändes okej. Det är ett högt tempo här och det var lite högre än vad jag kanske hade tänkt mig, kommenterar han sin första träning.

York Rafael efter ondagens träning var över.

Hur kändes det att första träningen var på naturgräs?

– Det var tungt och ovant, eftersom vi bara har tränat på konstgräs i Sandviken. Men jag kom in i det ganska snabbt ändå, och jag tycker att det gick okej.

Har du hunnit komma in i laget än, på så kort tid?

– Ja, alla har varit jättetrevliga och det är skönt att vara här. Det känns jättebra.

Gefle tränar en gång till under veckan innan man flyger till Helsingborg för fredagens bortamatch, men där får inte Rafael följa med.

– Jag är inte spelklar redan till fredagens match, men hemma mot Norrköping får jag vara med, säger mittfältaren med ett leende.

– Det tar ju en liten stund med övergången, men till hemmamatchen ska jag vara redo. Men jag är med och tränar med laget ändå, så klart.

Tror du att du får hoppa in och göra några U21-matcher också, eller är det bara A-laget?

– Vi har inte pratat så mycket om det. Från början kanske jag kör några U21-matcher men långsiktigt vill jag i alla fall få ett inhopp i A-laget, att få bli inbytt.

Vad tror du att du kan bidra med i A-laget?

– Jag ser mig själv som en vänster- eller högermittfältare och jag är väldigt bra när jag tar med bollen inåt i banan. Då är det inte många som riktigt vet hur de ska ta bollen och det tror jag är min styrka. Jag är väldigt bra när jag får bollen på högerkanten.

Mer läsning

Annons