Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första ispasset avklarat för SAIK:s damer

I måndags var det herrlaget som gjorde sitt första träningspass i Göransson Arena. I onsdags kväll var det dags för damerna att ta sina första skär i den nya fina anläggningen.
Det var något alla hade väntat på.
– Vilken fart det var på tjejerna. Det syntes att de hade längtat efter det här, sa Jonas Jerfström, tränare.

Annons

Förra årets semifinalplats där man åkte ut mot blivande svenska mästarinnorna, Nässjö, ska i år bytas ut mot något finare.

Det är ingen hemlighet att man siktar på SM-finalen på Studenternas. I och med arenan så har man också riktigt goda förutsättningar för det.

– Det är klart att vi får ett stort försprång träningsmässigt sett och vi kan ju inte få bättre förutsättningar, sa Jonas.

– Men samtidigt måste vi vara ödmjuka och inte slarva med den fysiska träningen för då är allt bortkastat.

Man har i stort sett en intakt trupp från förra säsongen och kan lägga till två riktigt vassa nyförvärv. På målvaktssidan har man hämtat landslagsmålvakten Malin Lund från Edsbyn, som tvingades lägga ner sitt damlag inför den här säsongen.

– Malin är ju andremålvakt efter Linda (Odén) i landslaget och vi ser oerhört positivt på att vi nu har två bra målvakter som kommer att konkurrera om platsen som första målvakt.

Det andra nyförvärvet är Emma Kronberg som tidigare har spelat många säsonger i SAIK. Hon blev mamma så sent som i våras och när sambon Mattias Johansson fick kontrakt med Falu BS, var det inte så svårt att välja SAIK.

– Som en kalv på grönbete, sa Emma med ett skratt. Skämt åsido så var det lite stappligt och så men jag har ju inte tränat på en hel säsong så man kanske inte ska kräva så mycket, än.

– Det känns jättebra. Det är ju i stort sätt ett helt nytt lag sedan jag var här sist. Det är väl bara fyra tjejer kvar från den tiden. Men det är ett spännande lag och det var ruskigt bra tempo i dag för att vara första träningen, sa Emma som siktar på att i alla fall kunna träna två gånger i veckan med laget.

– Med sådana här träningsmöjligheter som arenan innebär så är det helt klart värt att åka de sju milen.

– Ja, det tar väl sin tid men till seriestarten ska man väl i alla fall ha kommit tillbaka, avslutade Emma.

Man har elva ispass inplanerade i augusti och sedan kommer man att spela träningsmatcher i september och oktober. World Cup finns även med i planeringen.

Om sisådär 228 dagar spelas Sm-finalen i Uppsala och då får vi väl se om Emma&co har använt sina förutsättningar på bästa sätt.

Mer läsning

Annons