Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första målet för Jonatan Berg – men i dag missar han brorsans match

Inspirerad av brorsans framgångar... – Ja, kanske det, flinade Jonatan Berg efter 2–0 för Gefle IF i träningsmatchen mot Gif Sundsvall. Efter en sömnig första halvlek passade Berg fram till 1–0 och skruvade själv in en hörna och fastställde slutresultatet.

Annons

Hans första mål i GIF-tröjan.

– Ja, typiskt nog ett självmål då. Äh, vill ingen annan ta på sig det så gör väl jag det då. Alla mål räknas väl, sa Jonatan.

Hörnan efter en dryg timmes spel slog Berg med hård inåtskruv. En variant GIF gärna använder sig av när det finns en sån högerfot med ett kusligt bra tillslag på bollen.

– Den touchade nog på en av deras spelare innan den gick in. Men det är alltid roligt när inövade grejor går hem.

Då hade han redan med en otroligt fin djupledsboll spelad fram Amadou Jawo till 1–0-målet. En lång svepande boll som Jawo fick med sig i steget och rundade utrusande Fredrik Sundfors.

– Jawo springer ju ifrån de allra flesta i både allsvenskan och Superettan. Han gjorde det riktigt bra som fick ner bollen också. Ett snyggt mål, beskrev Berg det hela.

Efter en lång vår med mest rehabiliteringsjobb efter en skada har Jonatan blivit bättre och bättre. Hans höst ser mycket intressant ut.

– Det känns bra. Det var skönt att komma igång med träningsmatcherna nu. Första halvleken här var väl inte lysande men det var jäkligt svårt med planen som var gropig och ojämn. Det tog ett tag att hitta rätt.

Så sant. Första halvleken var rena semesterliret där båda lagen hade svårt att komma igång.

Men andra blev vassare och det var en Berg som visade vägen här också.

Lillebrorsan Marcus gör ju jättesuccé i U21-EM och spelar semifinal mot England i kväll. Jonatan glädjs förstås och kommer att titta på matchen...

– Äh, det är ju lite sjukt men jag missar faktiskt den. Jag åker hem till Torsby för att vara med i 100-årsjubileumet och spelar en uppvisningsmatch. Den går samtidigt som semifinalen. Kanske hinner jag se första halvlek i alla fall.

GIF-tränaren Pelle Olsson var också nöjd med Jonatans framfart.

– Han har blivit bättre och bättre. Titta bara på båda målen här när han är inblandad i båda. Han är helt klart en viktig spelare i laget.

GIF vädrade annars hela truppen med fyra planerade byten i paus på mittbackarna och anfallsspelarna. Dessutom var också Hjalmar Öhagens tidiga inhopp i andra halvlek förutbestämt.

– Vi fick ut det vi ville av den här matchen. Nu tränar vi vidare hemma på naturgräs inför mötet med Djurgården i Skutskär på söndag, sa Olsson.

Då är Jonatan Berg hemma från Värmlandsresan och jagar precis som lillebror nya mål.

Det ska också nämnas att målvakten Emil Hedvall var tillbaka på hemmaplan på Hällåsen i Söderhamn. Han fick hålla nollan inför sin gamla hemmapublik.

Mer läsning

Annons