Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första passet med Djurgården för Oremo

Johan Oremo har blivit järnkamin – och i går träffade han sina nya lagkamrater. Första träningen på Kaknäs är avklarad. – Det var lite annorlunda att träna på vanligt gräs, men jag kommer in i det snart, säger förre GIF-anfallaren till Sporten.

Annons

Det spekulerades länge och väl. Malmö FF? Helsingborg? Djurgården?

Till slut skrev Johan Oremo på ett 4,5-årskontrakt med DIF.

– Jag fick värdera alla för- och nackdelar och fastnade i slutänden för Djurgården. Det var det bästa alternativet. Jag tänker mer på den sociala biten nu. Jag har en syster och en bror som bor i Stockholm, det var faktorer som också spelade in.

– Det här känns som ett steg i rätt riktning. Jag ska försöka utvecklas ännu mer som spelare.

Enligt uppgifter till Sporten kommer Johan att tjäna mellan 120 000 och 150 000 kronor i månaden. Lägg därtill en sign on-bonus på 2,5 miljoner kronor.

 

• Du får en högre lön i DIF än i GIF. Vad säger du om det?

 

– Det är bara positivt. Det vore dumt att säga något annat.

 

• Varför blev det ett så pass långt kontrakt?

 

– Jag vet inte. Båda parter är hur som helst nöjda med det vi diskuterade fram.

I går förmiddag gjorde han sitt första träningspass med laget.

– Det var kul att få träffa grabbarna. Det verkar vara en bra och lättsam grupp. Stämningen är skön. Jag tror inte att det ska ta så lång tid att komma in i laget.

 

• Känner du några av spelarna sen tidigare?

 

– Ja, Kebba Ceesay och Sebastian Rajalakso, från U21.

Johan kommer att sakna Gävle – inte minst Gefle IF.

– Som alltid är det tråkigt att lämna något man gillar. Jag och Pelle Olsson har ändå kamperat ihop i ett och ett halvt år, det har varit kul att jobba under Pelles vingar. Det var Gefle som gav mig chansen när jag kom från division 3. På ett sätt är det därför extra tråkigt att lämna laget nu. Det är tack vare Gefle jag står här i dag, säger Johan Oremo som fyller 22 år i oktober.

I Djurgården ökar möjligheterna att bli ett riktigt hett byte för utländska klubbar.

– Bevakningen runt Djurgården är helt annorlunda. Det är alla pojkars dröm att komma utomlands och spela och i Djurgården får jag bättre förutsättningar.

 

• Vad kan du tillföra laget och hur rankar du dina chanser att slå dig in i startelvan?

 

– Jag ska fortsätta med samma spel som tidigare. Jag ska springa lika mycket och försöka göra hål i motståndarnas backlinje. Hur nära jag är en startelva har jag inte spekulerat i. Det är upp till Siggi Jónsson.

 

• Hur ser du på honom som tränare?

 

– Det verkar vara en skön person. Han säger precis vad han tycker och tänker. ”Palle” Lindholm fungerar på ungefär samma sätt. De jobbar bra tillsammans.

Johan Oremo och flickvännen Johanna Ekström är mitt uppe i flytten till Stockholm.

– Djurgården har fixat en lägenhet i Stockholm. Det tar några dagar att få hit allting, men vi har flyttat det mesta, avslutar Johan Oremo.

Annons