Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvaret är GIF:s starka sida

Backlinjen är Gefle IF:s starkaste lagdel. Det visar Sportens sammanställning över GIF-spelarnas snittbetyg efter tolv omgångar.
– Jag vet att jag har presterat på en hög nivå hela tiden, säger mittbacken Daniel Theorin.

Annons

Efter tolv allsvenska omgångar har den ghananske mittfältaren Yussif Chibsah det högsta snittet utifrån Sportens betygsättning. Chibsah toppar på 3,78, men värt att notera är att han bara spelat nio matcher.

Efter Chibsah följer mittbacken Daniel Theorin (3,75), vänsterbacken Andreas Dahlén (3,70) och mittbacken Omar Jawo (3,58).

– Jag känner mig lite tveksam inför det här med betygen. Det är klart att man noterar sitt betyg, och det är ju en bonus om andra tycker att man har spelat bra. Men det är inte alltid man håller med om betygen och man vet själv med sig om man har gjort en dålig match eller inte, säger Daniel Theorin.

– Jag vet i alla fall att jag har presterat på en hög nivå hela tiden. Det är det absolut viktigaste.

GIF-tränaren Pelle Olsson:

– Alla våra spelare jobbar hårt och är inblandade i försvarsspelet. Men visst, våra försvarsspelare har klarat sig riktigt bra.

I går hade Örebro möjligheten att passera GIF i tabellen, men för det krävdes seger mot Halmstad. Matchen slutade 2–2 och GIF behåller sin sjätteplats.

– Det var roligt att höra. Men jag tänker inte så mycket på tabellen. Vi har spelat en dryg tredjedel och vi får ingen medalj för att vi ligger sexa nu. Det gäller att vara ödmjuk och fortsätta jobba stenhårt, säger Theorin som nu ska ladda om batterierna med att bland annat se Bruce Springsteen på Stockholms Stadion på fredag.

Mer läsning

Annons