Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvaret bästa anfall för SAIK

Anfall är bästa försvar heter det ju.

Men frågan är om inte försvar också kan vara bästa anfall.

I 7–1-segern mot Vänersborg så imponerade SAIK:s försvarsspel stort och var en stor bidragande orsak till att man kunde gå ifrån ganska så enkelt.

Annons

– Ja, det känns stabilt och bra. Men det blir det också när hela laget jobbar för varandra. När dom framför oss gör sitt jobb, blir vårt så mycket enklare, säger backgiganten Daniel "Zeke" Eriksson efter matchen.

Det blev väl kanske ingen hejdundrande lördagsunderhållning i Göransson Arena och många var nog överraskade av att Vänersborg kunde ta ledningen och sedan hålla den nästan hela halvleken ut. Det såg nästan lite passivt ut från SAIK:s sida stundtals.

– Dom hade kanske lite för stort bollinnehav där i början. Men vi hade pratat före matchen om att vi skulle ha stort tålamod och när vi sedan ändrar lite i spelet, blir det jobbigt för dom fortsätter "Zeke".

Precis som mot Västerås i onsdags så skapade SAIK massvis med avslut och hörnor. Det var en storspelande Gabriel Bridholm (med förflutet i just SAIK), som höll bortalaget kvar i matchen. Men i slutet av halvleken, kunde inte ens han stå emot. Först satte Daniel Mossberg 1–1 på hörna och bara minuten senare tryckte Christoffer Edlund dit ett efterlängtat mål, även det på hörna. Sedan samspelade det nämnda herrarna fram till 3–1, målskytt Mossberg. Allt detta inom loppet av tre minuter.

I andra halvlek så var det just "Zeke" som fick kliva fram och avgöra matchen med hans 4–1 mål. Och nej – det var inte på hörna utan ett sologenombrott från den tuffe backgiganten:

– Det är en spelare i Vänersborg som tappar bollen ifrån sig och jag går upp och tar bollen och går in i straffområdet, gör en back och sätter bollen mellan benen på målvakten, berättar "Zeke" själv om sitt mål.

Efter det målet försvann all den lilla spänning som fanns i matchen och SAIK kunde enkelt glida ifrån. Man hade mängder med lägen att göra ännu fler mål. Man noterades för 36 avslut. Något som "Zeke" är nöjd med:

– Ja, vi skapar ju mycket chanser och i den här matchen får vi även göra lite fler mål än i onsdags och det är viktigt. Det är många bitar som är bra i matchen men samtidigt så vet vi att vi kan mycket mer, säger "Zeke", som innan Edlund gjorde sitt tredje mål, faktiskt låg i skytteligatopp.

– Ja, det är väl inte där man ska vara kanske. Men man får vara glad att man håller jämna steg i tre omgångar i alla fall. Om inte annat så är det ju något man kan tjata om i omklädningsrummet, avslutar han med ett leende.

Mer läsning

Annons