Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken i GIF – vem tar mittfältsplatsen?

Två raka förluster och sex insläppta mål. Nu hoppas Gefle på att den negativa trenden ska vända. Mot Mjällby gör James Frempong och Jens Portin comeback, men det stora dilemmat är mittfältspositionerna.
– Är vi bara koncentrerade och skärpta så kan vi vinna matchen oavsett vilka som är på plan, säger tränaren Per Olsson.

Annons

Den stora frågan blir hur Giffarna kommer att ställa upp på mittfältet. Eftersom Zakaria Abdulai är avstängd kan Marcus Hansson lyftas upp på mittfältet igen.

En annan möjlighet är att Daniel Bernhardsson bildar mittfältspar med Yussif Chibsah samtidigt som Sebastian Senatore tar lagkapten ”Bernas” plats. Suad Gruda är också ett alternativ och kan gå in direkt in på Abdulais plats.

– Jag vet hur jag kommer att ställa upp laget, men egentligen spelar det mindre roll. Vi måste få en bra inledning på matchen och sen ska vi utnyttja deras misstag, säger Per Olsson.

Det är två lag i tveksam form som möts på Strandvallen idag. För GIF har träningsveckan sett ut på ungefär samma sätt som den alltid gör.

Men Pelle Olsson har ändå fått ha på sin tänkarhatt då mittfältet ska pusslas ihop för dagens match.

De goda nyheterna är att GIF nu kan räkna med vänsterbacken Jens Portin, och vänsteryttern James Frempong som har tränat för fullt hela veckan.

– Hägg och Abdulai utgår, annars är det samma trupp som senast. Men hela laguppställningen kommer jag inte att avslöja, säger Per Olsson.

Mjällby kommer till spel med ett sargat självförtroende. Ända sedan Gefle mötte Mjällby i slutet på maj har Blekingelaget bara tagit tre poäng på sju matcher, lägg därtill 19 insläppta mål.

Trots det tar inte Daniel Bernhardsson något förgivet.

– Mjällby ligger egentligen för lågt ner i tabellen sett till deras spel. Vi kommer att möta ett bra lag även om det har gått lite knackigt för dem just nu, säger Daniel Bernhardsson.

Pelle Olsson håller med i lagkaptenens resonemang.

– De har tre raka förluster, men de fick några konstiga domslut emot sig i matchen mot Häcken (två omgångar sen). Precis som vi har de mött bra motstånd på slutet och vi måste vara skärpta i inledningen på matchen.

• Vem är det största hotet i Mjällby?

– Tobias Grahn är en spelare som är mycket involverad i alla situationer. Men vi måste vara koncenterarade på alla håll. Han är inte den enda potentiella matchvinnaren. Mjällby har också lidigt av Moestafa-El Kabirs flytt. Han var viktig för dem.

• Hur ska ni börja vinna igen?

– Vi har mött två topplag i GAIS och AIK som vi höll jämna steg med länge. Vi åkte på några distansskott mot AIK som sårade oss. Jag tror inte att vi behöver ändra något i vårt spel, utan kommer att köra på som vi alltid gör.

– Jag känner inte alls att vi skulle ha någon dålig form, säger tränaren Per Olsson.

Mer läsning

Annons