Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden har fått lite hjälp

En påhälsning i SAIK:s omklädningsrum – och man inser att inget är som förr.
Jo, förresten – där sitter ju Patrik Södergren och byter om!
Inkallad för ett specialuppdrag: Hjälpa alla de unga tillrätta.

Annons

Jodå.

Jakob Erlandsson, 18, Ted Haraldsson, 18, Simon Jansson, 17, Kalle Mårtensson, 17 och Erik Rosengren, 17, har alla hittat sin plats i omklädningsrummet.

Simon – som av många tippas bli säsongens överraskning – har till och med fått ta över Nilsson den Stores bås direkt till vänster när man kommer in.

Och Jonas Pettersson, 18, Robin Molén, 19, Linus Forslund, 20 och Patrick Kaemmerlé, 19, har redan suttit in sin del av träbänkarna under förra säsongen.

Det är ute på isen, där SAIK ska representeras av sin kanske yngsta trupp någonsin, som problem kan uppstå.

Det är därför som skylten med 33. Södergren klistrats upp igen.

Stefan Andersson, Daniel ”Zeke” Eriksson, Alexander Driagin och Patrik Nilsson har försvunnit – och det är klart det lämnat ett tomrum.

Därför inledde SAIK ganska tidigt operation övertalning med Södergren som måltavla. Henrik Hagberg är en av de som attackerat hårdast – och nu sitter han och ser nöjd ut över att det till sist lyckades.

– Jag tycker det är jävligt bra att Södergren är här, säger han.

– Det snackas ju på stan nu – ”ni säger att ni ska satsa ungt, och så plockar ni in ”Lappen” igen...”. Men han är inte här för att ta en plats för nån yngre. Han är här för att skapa konkurrens.

– Jag menar, nu gäller det för de yngre att visa att de är bättre än en 37-årig gubbe. Det är ju bara en positiv sporre. Klarar man inte det ska man ju inte spela heller.

Henrik Hagberg välkomnar satsningen på nytt och ungt – men säger också:

– SAIK har varit jäkligt duktigt på att slussa in yngre spelare. Men man kan inte slussa in för många på en gång, och det har blivit lite för många till den här säsongen.

”Södergren-satsningen” lättar på trycket.

– Det är trots allt ett stort steg från U17 till elitserien, och skickar man in fem man direkt i hetluften får de ju automatiskt press på sig och det vore lite orättvist mot dem. Med Södergren som alternativ slipper dom det.

– Det gäller att ta hand om de unga på rätt sätt, säger Henrik Hagberg.

Patrik Södergren själv ser själv tio år yngre ut när han kommer in från tisdagspasset.

– Jag hade inte suget, och har faktiskt aldrig saknat bandyn ett dugg sen jag slutade. Men när jag gjorde första träningen kändes det jättekul, allt det här med att komma till omklädningsrummet igen och tjöta lite.

Vad han kan bidra med vill han ligga lågt med.

– Det återstår att se hur mycket jag kan tillföra. Jag känner mig fortfarande lite stel. Jag har ju knappt hållit igång alls sedan jag slutade.

– Nån med lite mer rutin kan väl inte skada att få in.

Södergren har gjort ett tiotal träningar med SAIK sedan comebacken.

Och han har faktiskt kört lite styrketräning, lite korpspel på rink och dessutom spelat H35-SM i Karlsbyheden under sitt brejk från elitbandyn.

– Han tränade med oss en vecka under VM-uppehållet i februari och då var han bäst, konstaterar Henrik Hagberg kort.

Mer läsning

Annons