Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från sömnpiller till M&M

I den första halvleken såg det ut som om samtliga spelare i SAIK och Vetlanda var slitna efter fler månaders VM-spel.
I den andra gick Vetlanda på knock och skyttekungen Christoffer Edlund hade titeln Bäste VM-spelare på gång.
Då vaknade firma M&M i SAIK, och smaken av sömnpiller blev till uppiggande bandygodis och en seger och en mycket viktig sådan.

Annons

så ofta SAIK är inblandad i tabelldramatik, men 5–4 gjorde att laget lyfte förbi just Vetlanda till tredje plats i elitserien.
Självklart, jovisst – samtliga spelare vaknade väl till i SAIK sedan Ola Grönberg startat brandlarmet i omklädningsrummet i paus.
Men ändå.
Så här såg mitt anteckningsblock ut.
61: Muhrén dundrar in 3–4 på frislag (faktiskt SAIK:s första för säsongen)
65: Muhrén dribblar, och lirkar fram bollen till Mossberg som inte lyckas i avslutningen.
68: Mossberg dundrar rakt in Vetlandaförsvaret, vrider och vänder och skickar fram bollen till Aarni (som missar, självklart)
68: Muhrén glider rakt igenom, fälls, reser sig – och dundrar in kvitteringen på straff, 4–4.
70: Mossberg forsar fram på vänsterkanten, skjuter – utanför.
75: Muhrén borrar sig fram igen, skickar fram bollen till Stefan Söderholm (som missar)
78: Muhrén till Mossberg. Oj, va nära
89: Mossberg igenom igen, men målvakten räddar
86: Mossberg kör rakt genom hela Vetlanda en gång till – men får inte in bollen.
Firma M&M alltså, Muhrén och Mossberg. En gammal mästare och en ny världsmästare.

e Patrik Södergren matchen – men den storyn hittar ni härintill.

här kvällen om en rivstart på resten av elitserien, men det var självklart intressant att se vem som var bäst av de tre världsmästarna (Daniel Berlin hade fått lite guldfrossa, och låg hemma och lyssnade på sportradion) på isen.
Edlund ledde länge på poäng, följd av Marcus Bergwall, försvarsbjässen.
Sedan blev det alltså bara M&M. Mossberg var lysande under den sista halvtimmen. Att han hade skalat bort bandyfrillan (ett vad med guldkompisarna Englund och Erixon från Hammarby) gjorde inte direkt att han blev osynlig.
Nr 17 var överallt, och det var han som fick domaren Håkan Sjösten att göra en bandyns Rådbjer i 80:e minuten och visa ut t-v-å Vetlandaspelare för att de försökte stoppa honom.
Muhrén, som intagit ofrivilligt ryggläge under VM, var motorn mitt i uppryckning – och gjorde alltså två mål och har fått ihop 34, bara två färre än skytteligeledaren Edlund.
Det går inte att säga att Muhrén saknades i Anders Jakobssons guldvinnande landslag, inte när det gick som det gick – men han visade i går att han var världsmästare i fåtölj.

är väl inte direkt som hockeyns direkt, men 3) SAIK 26, 4) Sirius 26 och 5) Vetlanda 25 och några rejäla dueller vid slutspelsstrecket (Broberg fick ihop 5–1 mot Bollnäs på Sävstaås) skapar drag.
SAIK:s närmaste program: Villa-Lidköping borta på fredag, Edsbyn hemma på söndag.
Daniel Berlin behövs dock. Och Patrik Södergren får gärna återkomma som matchvinnare. I går två, nu totalt tio mål på den tolv matcher långa comebacken. Ett nätt facit.

glömt att totalanalysera SAIK:s hörnstatistik igen. Men elva mål (noll på tre försök i går) på 18 matcher – håll med om att det låter som det ligger på en nivå i linje med Brynäs power play.

Mer läsning

Annons