Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frempong tillbaka efter knäskadan – redo för spel igen

Det var inte bara nyförvärvet Dragan Kapcevic som gladde i GIF:s U21-match i måndags.

På kanten spelade James Frempong sina första minuter sedan i våras.

– Det kändes riktigt bra, nu hoppas jag vara med i truppen på söndag, säger den bollskicklige ytterlöparen.

Annons

Strax efter seriestarten skadade James Frempong menisken så illa att han tvingades till operation. När alla trodde att han var tillbaka kom biverkningarna som tvingade honom borta ytterligare en tid.

Men efter en kortisonspruta var han i måndags tillbaka i vinstmatchen med U21-laget hemma mot Brommapojkarna med 3–2.

James Frempong spelade hela den första halvleken och var starkt bidragande till 2–1 målet som han spelade fram till från vänsterkanten.

– Först och främst ville jag känna på matchtempo och testa att knäet kändes bra – och det gjorde det, säger 21-årige Frempong som kom till GIF inför den här säsongen från Örebro.

Nu vågar yttermittfältaren sikta framåt efter den tuffa våren – och de senaste träningarna har han tränat för fullt och hoppas på en plats i truppen mot Elfsborg borta i Borås på söndag.

Känner ni i laget av det prekära tabelläget inför den tuffa uppgiften?

– Nej, vi har kört på som vanligt och fokuserar bara på nästa match. Det är många omgångar kvar och förhoppningsvis kommer vi att klättra i tabellen, säger en spelsugen Frempong.

En annan GIF:spelaren som har varit borta en tid är den reslige mittbacken Omar Jawo, som har missat de tre senaste matcherna med Gävlelaget.

I måndags fick han en kortisonspruta i sin sargade ljumske. Nu på lördag hoppas han kunna delta i träning för fullt igen och siktar även han på en plats i truppen mot Elfsborg.

– Jag är spelsugen som bara den, säger 28-åringen.

Mer läsning

Annons