Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Game over, GIF – nu är äventyret slut

Till slut fick Jakob Orlov göra ett historiskt mål i Georgien.
Men det hjälpte inte. ­Dynamo Tbilisi hade då ­redan avgjort returen mot Gefle IF i Europa league-kvalet.
– Nu är det bara att blicka framåt, säger Orlov efter förlusten med 1–2 vilket gav 2–4 totalt.

Annons

Dynamo Tbilisi lyckades med det som laget misslyckades med i fjol. Nämligen att nå tredje kvalomgången till Europa league.

Gefle IF gjorde ett tappert försök att vända på 1–2-underläget från det första mötet på Råsunda – men Dynamo Tbilisi var numret för stort på Boris Pajtjadze-stadion i går kväll.

Det blev samma siffror och 2–4 totalt.

– De spelade helt enkelt bättre än oss. Det är inte mer med det. Vi fick inte tag i bollen på det sätt vi hade önskat, säger Jakob Orlov.

I början på matchen höll GIF jämna steg med Dynamo Tbilisi, men ganska snart visade hemmalaget att ambitionen var att göra fler mål – i stället för att backa hem och bevaka 2–1-ledningen från Råsunda.

GIF såg märkbart taget ut när Dynamo Tbilisi tryckte gasen i botten. Hemmalaget visade prov på hög individuell skicklighet.

– De lyckades rulla runt bollen bra. Innan matchen visste vi att de är snabba. Vi hade koll på förutsättningarna. Men det gick inte ändå, säger Orlov.

Toppforwarden Mate Vatsadze, som efter segern inte ville svara på några frågor i den mixade zonen, var på ett otroligt gott spelhumör. Han gjorde det rättvisa ledningsmålet på nick, och det var i stort sett en kopia av 1–0-målet han gjorde på Råsunda.

Yttermittfältarna Robertinho och Donald Djousse samt Vatsadze var de spelare som gjorde skillnaden i matchen.

– Mycket av deras spel handlar ju om att hitta fram till Vatsadze, det är han som ska göra det. De ställer om fort och försöker hitta honom, säger Orlov.

Hur var känslan i laget efter 1–0-målet?

– Vi kände att det inte var kört på något sätt. Vi behövde ju fortfarande göra två mål, och det kändes som att det skulle bli mål till slut. Tyvärr så kom det ju för sent.

Ja, i den 82:a minuten punkterade inhopparen Nikoloz Pirtskhalava matchen genom att göra 2–0.

Då spelade det ingen roll att Jakob Orlov satte 2–1 i den 91:a minuten.

– Det är klart att det alltid är kul att sätta dit den, men nu betydde det ju inget.

Det är inte varje dag du får göra mål i Georgien.

– Nä, precis …

Vad tyckte du om stämningen på arenan?

– Det var ju inte så mycket folk. När det blev mål hörde man publiken förstås, men i övrigt var det inte så högljutt.

I den första halvleken hade Orlov ett farligt skott på mål, men Giorgi Loria lyckades rädda.

– Jag försökte att få den i bortre hörnet, men jag fick en halvträff. Jag kanske skulle ha avslutat mot första stolpen i stället, säger Orlov som inte deppar alltför mycket över att det inte blir något möte med Sturm Graz i den tredje kvalomgången till Europa league.

– Det är klart att det hade varit kul att gå vidare till nästa runda, men nu är det bara att ladda om batterierna och satsa allt på allsvenskan.

Mer läsning

Annons