Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle jublade när GIF fixade kvalplatsen

Bilden talar sitt eget språk...

Så här såg det ut på ett fullknökat O´learys i Gävle i exakt det ögonblicket som Dragan Kapcevic krutade in 2–2 mot IFK Göteborg.

Hela lokalen fullkomligt exploderade av ett glädjerus av sällan skådat slag. Och sen sägs det att Gefle IF inte framkallar några känslor.

Sicket snack!

Annons

Sporten var på plats och kan säga att det var en stämning som var närmast euforisk när slutsignalerna blåstes nästan samtidigt på de båda huvudarenorna och Gefle klarade kvalplatsen. Här fanns det inte en människa som gav SM-guldfirande Malmö FF en enda tanke.

En del var genomsvettiga, andra hade fullt sjå att hämta andan och några var lättade.

Men en sak hade alla gemensamt. Glädje och massor av kramar! Det har nog aldrig varit så nära någon gång att folk dansat på borden i Gävlerestaurangen. I alla fall inte över en fotbollsmatch där Gefle IF har varit ena parten.

– Det här är helt sanslöst. Otroligt. Vilken match och vilken dramatik.

Eftersnacket bjöd inte direkt på några tunga tankar om taktik och spelsätt. Men alla var tagna av den nästan två timmar pärsen som hade utspelats tillsammans med mat och öl.

Hela den fullproppade restaurangen ömsom deppade och ömsöm kokade där flertalet av tv-skärmarna pumpade ut bilder från matchen i Göteborg – men på ett mycket effektfullt sätt så sändes också Åtvidaberg–AIK parallellt på fem-sex andra apparater.

Och snacka om att slitas mellan hopp och förtvivlan.

Innan matchstarten var det optimistiska tongångar.

– Det blir full fart framåt och vi leder med 2–0 i paus, sa GIF-spelaren Daniel "Sulan" Westlin när han blev intervjuad alldeles före matchstarten.

Tillsammans med Eric Larsson, Erik Törnros, Öyvind Gram och Suad Gruda hade han ett eget bord där spelarna som inte fick plats i truppen till Göteborg hade samlats för att se matchen.

Ni ser på bilden här intill att de var ganska glada också trots att "Sulans" halvtidstips blev precis det motsatta...

Att en fullsatt barlokal kan bli så tyst, så tyst fick vi uppleva när Adam Johanssons långa inlägg seglade in förbi Hugosson. Ett ännu kompaktare tystnad infann sig när Tobias Sana gjorde 2–0.

Paus och sorlet kom igång lite. AIK hade 0–0 mot Åtvidaberg och det var där det skulle hända var alla överens om.

Det gjorde det. Och Kostas röst har aldrig hörts så mycket sedan GIF:s allsvenska dagar på -80-talet en stund senare. Den glade GIF-greken verkligen vrååååålade när AIK i början på andra halvlek gjorde 1–0. Där satt den. GIF i kvalet igen.

I nästan samma ögonblick gjorde också Jakob Orlov Gefle första mål och nu pratar vi om att stämningen började närma sig höjdpunkten.

Som på nytt fick ett abrupt slut när Åtvid kvitterade.

Minuterna gick och det var helt klart att GIF måste klara det här på egen hand. Super-Dragan skreks det i lokalen när Kapcevic klev in på banan med sju-åtta minuter kvar.

Det skriket stegrades till enorma höjder när han kvitterade. Och avslutningsminuterna är redan en klassisk nagelbitare.

Precis som det ska avslutades tv-sändningen med en Pelle Olsson-intervju och sedan tonade Dragan Kapcevic upp i rutan. Han fick frågan om han inte ville ha mera speltid nu i kvalet mot Sundsvall.

– Det här räcker väl, sa Dragan och log.

Då brast hela O´learys ut i kvällens härligaste och hjärtligaste skratt.

Nu ska här kvalas. Det är bara att boka bord...

Mer läsning

Annons