Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle behåller miljonerna: "Satsar på kontinuitet"

Gefle planerar inte att förstärka sin trupp när transferfönstret öppnar den första augusti.
Detta trots skadeläget i laget och miljonerna som rullar in på kontot efter Helsingborgs försäljning av Alexander Gerndt.
– Det är i första hand kontraktsförlängningar som gäller, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Två raka förluster, sex skador och nu rullar miljonerna in efter att Helsingborg har valt att släppa Alexander Gerndt till holländska Utrecht.

Det är mycket som har hänt i Gefle på sista tiden och med ett stundande transferfönster som öppnas finns det anledning att tro att Gefle kommer vara aktiva på spelarmarknaden.

Men Pelle Olsson tänker ligga lågt.

– Vi har stark tilltro till kontinuitet och sampel. Trots att vi har få spelare tillgängliga nu på grund av skador har vi en bra trupp inför hösten.

• Så det är inga nyförvärv på gång?

– Vi vill hålla vår trupp så intakt som möjligt över tiden och dom som tror att nyförvärv är det bästa alternativet har väldigt liten erfarenhet om vad det här handlar om.

• Inte några spelare som ska komma och provspela då?

– Tidigare har vi haft spelare som provtränat med oss och har ytterligare några intressanta. Jag kan inte nämna några namn ännu, men det handlar inte om spelare till hösten 2011 utan om framtiden.

Däremot säger Olsson att ingenting står skrivet i sten och att det kan hända oväntade saker åt både det ena och det andra hållet under augusti.

– Man vet ju aldrig vad som händer. Som försäljningen av Amadou Jawo till exempel. Där fanns det ingen förfrågan på någon av våra spelare fram till några dagar innan transferfönstret stängde. Då fick vi ett väldigt bra anbud och han blev intresserad. Det var inget som tydde på det innan.

Pelle Olsson berättar också att det har kommit in förfrågningar på olika spelare i Gefle IF – men inget har varit intressant.

GIF-tränaren lägger också till att varje förfrågan eller anbud måste hanteras individuellt.

– Varje situation är unik. Det finns inget som tvingar oss att sälja spelare men vi måste – av respekt för alla inblandade – värdera varje bud.

Rykten har tidigare länkat ihop Djurgården med James Frempong – men inget intresse har visats från Stockholmsklubben, enligt Olsson – och nu är Helsingborg på jakt efter en ersättare till Alexander Gerndt.

Till Helsingsborgs Dagblad säger tränare Conny Karlsson att det finns en intressant spelare i Gefle, men att Skånelaget har andra namn före i sitt sökande på en anfallare.

• Har Helsingborg hört av sig om Jakob Orlov?

– Nej, det har dom inte, säger Olsson.

Mer läsning

Annons