Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF nobbar Norrköpings bud

IFK Norrköping har skrivit kontrakt med James Frempong.

Men det mesta talar för att han stannar i Gefle IF säsongen ut.

– Vi har fått ett bud från Norrköping. Men det är inte aktuellt att acceptera det, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson.

Annons

I tisdags presenterades Gefles James Frempong som ny spelare i IFK Norrköping. Kontraktet gäller från 1 januari 2012, förutsatt att klubbarna inte kommer överens om en övergång redan nu.

I går fick Gefle ett konkret bud från Norrköping, som vill köpa loss 22-åringen. Men enligt Pelle Olsson motsvarade inte budet Frempongs marknadsvärde.

– Om vi hade haft en ersättare klar för James, vilket vi varit väldigt nära, hade det varit en sak. Men eftersom vi inte kunde lösa den spelaren vi var nära att få, är det inte aktuellt att acceptera det bud som Norrköping lagt, säger han.

Så ni har varit nära ett nyförvärv?

– Ja, så sent som i måndags trodde vi att vi skulle lösa det, men det gick inte.

Vilken spelare var det?

– Jag vill inte gå ut med några namn men det var en utländsk spelare. Vi har ju känt till att James varit nära att skriva på för en annan klubb, så vi har jobbat hårt på ett annat spår som ersättare till honom. Men nu gick inte det att lösa, tyvärr.

Därför kommer inte Gefle IF att släppa James Frempong till Norrköping redan nu.

Hur mycket mer begär ni av Norrköping för att sälja Frempong?

– Ja, hur mycket är mycket? Som läget är nu kommer vi att få ett utbildningsbidrag för det år när James var 21 år, och den summan är 131 500 kronor, om han lämnar oss som Bosmanfall. Och jag kan väl säga att det Norrköping erbjudit oss inte är så mycket högre än den summan.

Så ni behåller James säsongen ut?

– Ja, som läget är nu så gör vi det. För oss är inte en övergång aktuell just nu.

Enligt nätsajten fotbolldirekt.com kommer James Frempong, som skrivit ett 3,5-årskontrakt med Norrköping, att få en årslön på drygt 1,4 miljoner kronor i sin nya klubb.

– Väldigt mycket pengar om det stämmer, kommenterar Pelle Olsson de uppgifterna.

– Det har ju blivit en väldigt knepig situation detta, jag har aldrig varit med om att en spelare presenteras för en ny klubb mitt under brinnande säsong på det här sättet. Men vi behöver de spelare vi har och där ingår James Frempong just nu.

Tittar ni på förstärkningar under transferfönstret?

– Ja, det gör vi hela tiden. Det är ju nu under augusti som vi har möjlighet att värva.

Mer läsning

Annons