Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF:s nya färg – en het potatis på kvällens möte

I kväll har Gefle IF:s supporterklubb Sky Blues sitt årsmöte. Och för ovanlighets skull lär det bli ett välbesökt möte på GIF:s kansli.
– Jag tror och hoppas att det blir fler än de tio-femton som brukar komma, säger ordföranden Eric Stefansson.

Annons

Anledningen till intresset är förstås att klubben i fansen hjärta ska byta ut sina himmelsblåa tröjor mot vita matchställ. Ett besked från Gefle IF som fått flera ur Sky Blues att reagera och agera.

Bland annat förekommer det en protestlista och protestblogg på internet mot färgbytet på tröjorna och personer ur supporterklubbens styrelse har skrivit under listan. Risken finns alltså att debatten kan bli hätsk på kvällens årsmöte.

– Vi får väl se och höra på mötet vad folk tycker och tänker, säger Eric Stefansson som själv inte vill gå ut och säga vad han tycker i frågan.

Sky Blues har cirka 130 medlemmar och många av dessa har vädrat sina åsikter på nätet angående färgbytet och flera känner sig överkörda av Gefle IF och är irriterade över att fansen inte fått säga sitt i frågan.

– Vi får som sagt se vad som händer på mötet, säger Stefansson som själv inte vet om han får nytt förtroende som ordförande i Sky Blues.

– Nej, det vet jag inte förrän efter mötet.

– Jag vill att klubben ska fungera. Vem som sedan sköter det spelar ingen roll, säger Eric Stefansson.

Klart är i alla fall att Sky Blues ska träffa Gefle IF på torsdag och diskutera ”färgfrågan”, men om fansen har något att säga till om där är oklart.

Gefle IF:s tränare och sportchef Pelle Olsson säger att han respekterar fansens åsikter, men i övrigt inte lagt ned så mycket tankeverksamhet på det faktum att blått ska bli vitt.

– Man får ha respekt för att folk tycker olika, men själv har jag inte haft någon åsikt i frågan om att vi ska byta färg på tröjan, säger Olsson.

 

Mer läsning

Annons