Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle möter AIK under VM-kvaluppehållet

På lördag spelar Gefle IF mot bottenkollegan Ljungskile på Strömvallen. Därefter väntar ännu ett långt landslagsuppehåll. Därför kommer GIF att möta AIK i en träningsmatch nästa torsdag – i Strömsberg.

Annons

När sex omgångar återstår att spela av allsvenskan krigar Gefle IF för att undvika kval och nedflyttning. På lördag spelas en nyckelmatch mot Ljungskile – och sedan är det uppehåll för VM-kval. För GIF:s del ända fram till måndag den 20 oktober då en ny måstematch väntar borta mot GIF Sundsvall.

Därför väljer Gefle att spela en träningsmatch nästa torsdag den 9 oktober mot AIK, som ju GIF spelade 1–1 mot i söndags.

– Det blir sexton dagar mellan matcherna och istället för att köra 14 träningspass kollade vi om AIK var intresserade att spela en träningsmatch mot oss, berättar tränaren Pelle Olsson.

Att matchen spelas en torsdag klockan 15.00 i Strömsberg i Norduppland beror främst på att AIK ogärna ville spela på konstgräs.

– Vi hade gärna spelat på konstgräs eftersom vi ska upp till Sundsvall och spela i matchen efter, och dessutom ville vi helst spela lite tidigare, typ 13:e eller 14:e oktober. Men AIK spelar redan den 18:e, så då gör vi så här, säger Olsson.

Men något större arrangemang runt matchen blir det knappast.

– Nej, det tror jag inte. Den går ju på dagtid och vi har i stort sett bara frågat Strömsberg och vi får låna deras plan. Och vi mötte ju AIK i Norrtälje i somras i en träningsmatch så nu vill vi ha lite närmare att åka.

Tre dagar före mötet med Ljungskile rapporteras det från GIF-håll att alla spelare utom Marcus Hansson, som fick en liten smäll i samband med åttondelsfinalen i JSM mot Degerfors, är i träning.

– Ja, även Alexander Gerndt är med och tränar nu, berättar Pelle Olsson.

• Och Daniel Theorin kör för fullt?

– Ja, han har varit med sedan i fredags på allvar.

• Är han aktuell inför lördagen?

– Vi får se. Han har tränat ganska få pass ännu efter sin fotskada, svarar Pelle Olsson.

Annons