Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefles nye playmaker glänste i hemmadebuten

/
  • Kwame

Nya spelsystemet 4–3–3 gav plats för Kwame "Conte" Bonsu i startelvan.
Då var Gefles nye mittfältare bäst på plan – men ambitionen stannar inte där.
– Jag vill bli en av de bästa spelarna i världen, säger han efter 1–0-segern över Falkenberg.

Annons

GIF:s tränare Roger Sandbergs ledord under säsongen har varit variation. Det visade Gefle verkligen upp i 1–0-segern över Falkenberg.

Gefle klev ut på Gavlevallen med en 4–3–3-uppställning – och det blev en succé. Gefle var kreativt, passningssäkert och inte minst varierat under den första halvleken.

Dessutom beredde spelsystemet väg för Kwame "Conte" Bonsu som en av tre centrala mittfältare.

– Det var en bra insats – både av mig och hela laget. Vi gjorde det riktigt bra, och jag är väldigt nöjd med insatsen, säger "Conte".

20-åringen tog för sig ordentligt i ett för dagen bolltryggt hemmalag.

– Jag känner mig trygg i laget. Jag är en playmaker, så jag älskar att få så mycket boll som möjligt. Det är så jag vill spela.

Det var också "Conte" som assisterade till Gefles läckra segermål. Även om målet framför allt var en vass individuell prestation av Johan Bertilsson.

– Det blir en spelvändning, Bonsu sätter ut den på mig och det blir en två mot två-situation. Jens (Portin) tar en bra löpning och jag känner direkt att jag ska försöka gå in mot mål och skjuta, så det blir automatiskt så att jag dribblar mig igenom. Det blir bra när man är beslutsam, säger målskytten som behärskat placerade in bollen i bortre hörnet.

Roger Sandberg var väldigt nöjd med spelet – och med sitt nyförvärv.

– Det är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Han tar många bra beslut, både i försvarsspelet och i anfallen. Det är en spännande spelartyp som är kvick med bollen.

Blir det svårt att hålla honom utanför startelvan?

– Ja, det är rätt många spelare som är svåra att hålla utanför. Sen när Johan Oremo är tillbaka så finns det ännu fler. Jag har svårt redan nu. Det finns många kompetenta spelare som inte får spela.

Kommer vi få se 4–3–3 fler gånger?

– Det är inte alls omöjligt. Nu när "Conte" kommit får vi ett till alternativ där. Men i grund och botten så är vi ändå ett 4–4–2-lag, säger Roger Sandberg.

Även Johan Bertilsson trivdes i den nya uppställningen.

– Det blir lite mer offensivt och lite närmre mål, det passar mig bra.

– Vi hade ett bra och roligt passningsspel. Det var skoj att spela. Och säkert ganska roligt att titta på också.

När "Conte" skrev på för Gefle la han upp en bild på instagram där han förklarade att han lämnat Mjällby för att bli en av de bästa spelarna i världen.

– Det stämmer. Jag vill bli en av de bästa spelarna i världen. För mig handlar det om hårt arbete. Det slår talang. Hårt arbete är allt och jag lägger ner det varje dag för att bli en av de bästa.

Varför är Gefle rätt klubb att utvecklas i?

– För mig så var det en ny chans och en utmaning som jag var tvungen att ta. Det känns som ett bra val, säger "Conte".

Mer läsning

Annons