Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerndt säljs för fem miljoner

Alexander Gerndt säljs till Helsingborg.
Enligt uppgifter till Sporten är samtliga parter överens – och försäljningen kommer att inbringa Gefle IF omkring fem miljoner kronor.

Annons

Förra sommaren såldes Amadou Jawo till Elfsborg. Nu kan Sporten avslöja att Gefle IF säljer nästa spelare till en allsvensk konkurrent – Alexander Gerndt, som har varit ryktenas man den senaste tiden.

Helsingborg är i behov av en anfallare och sneglade då på höstens stora succéspelare. Enligt säkra uppgifter till Sporten köper nu den allsvenska serieledaren Gefles skyttekung för drygt fem miljoner kronor.

Alla parter är överens – men det enda som kan hindra affären är att Gefle IF får ett motbud från holländska Heerenveen, som är klubben som varit på plats och studerat Alexander Gerndt under flera matcher och dessutom under en träningsmatch.

GIF fick nämligen ett fax under gårdagen från den holländska toppklubben där det stod att de kommer och tittar på Gerndt under morgondagens match mot Trelleborg.

Vad Sporten erfar har Gefle IF fått en viss tid på sig att invänta ett motbud från Heerenveen innan försäljningen till Helsingborg kan gå i lås.

– Att klubbar kommer och tittar på en spelare behöver inte betyda att de köper denne nästa dag. Något mer vill jag inte säga, berättar Gerndts agent, Per Jonsson.

Och varken GIF:s ordförande Leif Lindstrand eller sportchefen och tränaren Pelle Olsson vill bekräfta Sportens uppgifter.

– Vi uttalar oss inte förrän saker och ting är klara. Jag vill vare sig bekräfta eller dementera det här, säger Lindstrand.

Alexander Gerndt bänkades i torsdagens Europa league-match mot Dynamo Tbilisi och om det var för att han var överens med Helsingborg ska låtas vara osagt. Så här säger i alla fall GIF-tränaren Urban Hammar om petningen:

– Vi valde att starta med honom på bänken eftersom han är en explosiv forward. Och vi ansåg inte att han passade motståndet som inte lämnar några ytor bakom backlinjen. Då fördelade vi arbetsbördan och lät Berggren spela istället.

Gerndt hoppade sedan in i den andra halvleken. Och spelar han mot Trelleborg i morgon blir det anfallarens sista match i GIF-tröjan.

Han skriver av allt att döma på för Helsingborg i början på nästa vecka.

Mer läsning

Annons