Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ghanas skador öppnar för Chibsah

Ghana spelar en svår VM-kvalmatch borta mot Mali på söndag.
Men utan sina storstjärnor på mittfältet.
Det öppnar för GIF:s Yussif Chibsah.

Annons

Den nyblivne förbundskaptenen Milovan Rajevac har mycket att fundera över, trots att Ghana toppar sin VM-kvalgrupp efter en inledande seger mot Benin. Med tuffa bortamatcher mot Mali och Sudan på programmet får han klara sig utan flera av sina stjärnor.

Lagkaptenen Stephen Appiah åberopar familjeskäl, Sullay Muntari återhämtar sig efter att ha blivit rånad kort efter det att Inter firade sin ligatitel för en vecka sedan, och den störste stjärnan av dem alla – Chelseas Michael Essien – är indragen i en domstolshistoria i Accra med sin före detta flickvän.

Han säger att han tänker ansluta till laget så fort han kan, men hans medverkan mot Mali verkar hur som helst tveksam.

Det öppnar för nya lösningar, och för Yussif Chibsah, som gjorde mål när Ghana besegrade Uganda med 2–1 tidigare i veckan.

Rajevac har för närvarande hela 25 spelare på sitt förberedande läger i Tamale och har inte meddelat vilka som åker med till Mali.

– Ingen spelare är garanterad en plats på grund av sitt namn. Vi behöver ett bra resultat och jag tar ut spelare som visar mognad och hängivenhet, säger Milovan Rajevac till Ghanasoccernet.com.

Christopher Opoku på Ghanaweb.com tror att Ghanas innermittfält kommer bestå av Yussif Chibsah och Rosenborgs Anthony Annan, förutsatt att Essien inte dyker upp.

Annons