Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF allsvenskt också 2012

Gefle IF spelar i allsvenskan även 2012. Jo, det vågar vi utlova efter 1–1 borta mot IFK Norrköping. Den som fixade kontraktet också i teorin var just Theorin.

– Jag tillhör inte dem som kollar tabellen hela tiden, men det är förstås roligt, säger poängräddaren Daniel Theorin.

Annons

Bara en fullständig genomklappning och att alla övriga resultat går emot kan stoppa Gefle IF från att spela allsvenskt också nästa år.

Det handlar om tolv poäng ned till Syrianska på kvalplats och tolv poäng kvar att spela om. Dessutom har Gefle bättre målskillnad än lagen som slåss runt kvalstrecket.

– Okej. Ja, det ser bra ut. Men jag kollar inte tabellen. Det är mer om någon kompis eller ni i media tar upp det som man blir påmind, säger Daniel Theorin.

Med sitt tredje straffmål för säsongen – och sjunde totalt om man räknar in kvalet mot Sundsvall för snart ett år sedan samt vinterns träningsmatcher – såg han till att fixa en viktigt pinne i går.

Jakob Orlov blev neddragen av den, istället för Anders Wikström, inbytte Anders Whass med en halvtimme kvar av matchen.

– Det är inga konstigheter. Jag vet var jag ska sätta bollen, man måste vara bestämd. Men jag såg i ögonvrån att Mathias Florén var på väg fram att psyka mig med att gå framför bollen när jag lagt upp den på straffpunkten. Men då plockade jag upp bollen och väntade lite, berättar Theorin.

Lika iskall var han i själva skott-ögonblicket. Bollen till vänster om målvakten Niklas Westberg och därmed säsongens andra straffmål mot IFK Norrköping.

Det i går betydde 1–1-kvittering sedan Christopher Telo gjort Norrköpings ledningsmål i första halvlek.

Därmed kan vi konstatera att GIF är ett allsvenskt lag också nästa år.

– Om jag pratar för mig själv så siktar jag på att göra en så bra avslutning på säsongen som möjligt, menar Theorin.

Och det kan man verkligen påstå att han och hela GIF-laget gör just nu. 1–1 mot Norrköping innebar Geflepoäng för femte matchen i rad – och i går visade också tränaren Pelle Olsson fingertoppskänsla och en del mod.

När spelet inte riktigt stämde i första halvlek valde han att, för första gången i allsvenskan, formera om trupperna och den statiska 4-4-2–uppställningen. Till en 4-3-1-2-uppställning.

Rena revolutionen som vi bara sett i någon enstaka träningsmatch tidigare. Jonas Lantto tog klivet in från högerkanten och hamnade i en central position strax bakom forwardsduon Dahlberg och Orlov.

– Man kan nästan kalla det 4-3-3. Det blir lite andra vinklar i spelet och vi fick ett bra grepp om Norrköping när vi ändrade om efter paus, förklarar Pelle Olsson.

Som förstås var nöjd med matchutgången.

– Är man är i underläge på borta- plan, lyckas vända och åka härifrån med en poäng, så är man nöjd, sa GIF-tränaren.

Mer läsning

Annons