Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF bara förlorar - det är därför jag ser ut som jag gör

Nån typ av helskägg växte ut under semestern, och kommentarerna blockerade jag skämtsamt med att jag inte tänkte raka mig förrän GIF hade vunnit en allsvensk match.

Nu sitter jag där med skägget i tangentbordet och ett allsvenskt fotbollslag på kvalplats, knappt det förresten.

Annons

Trelleborg 1–2 på bortaplan.
Trelleborg 1–3 på Strömvallen.
Elfsborg 0–1 på bortaplan.
Visserligen har det varit ett lååååångt VM-uppehåll, men GIF har faktiskt inte vunnit en allsvensk match sedan 5 maj, nån gång i våras alltså, då det blev 2–0 borta mot Häcken.
Sedan förlust, kryss, kryss, förlust, förlust, förlust.
Det är därför en halvhyfsad placering i en tät allsvenska nu är en kvalplats bara ett minusmål från den nedflyttningsplats AIK försöker lämna över, och bara tre före jumboplatsen som Åtvidaberg haft långtidsabonnemang på.
Det är också därför jag ser ut som jag gör.
Skägget är inte löst, men det kliar. Åtvidaberg på söndag är nästa chans till personlig befrielse och nödvändig uppryckning för GIF.

Då är det inte bara dags för GIF att vinna. Det är egentligen fullständigt nödvändigt för att GIF vinner, för det går inte att skänka bort poäng med pur pinsamhet som det var mot Trelleborg i förra omgången.
I går, Elfsborg på Borås Arena och självklart skrev vi, ungefär som vi mumlade ett mantra, om att GIF har en sällsynt fin statistik just på den arenan. Inget annat lag har gjort bättre ifrån sig där.
Skriver man sånt, så blir det nåt helt annat.
Det vet jag, men jag kan inte stoppa alla reportrars tankgångar och vi kan inte censurera självklar statistik.
Skriver vi att Hugo har hållit så och så många nollor, så slinkar några bollar in. Skriver vi att den och den spelaren har gjort mål flera gånger i rad – så kan man räkna med måltorkan ligger på 30 grader i skuggan.
Skriver vi om någon fantastisk svit, så bryts den tvärt itu.

Jag såg Hjalmar Öhagen missade GIF:s stora möjlighet och hans egen också för den delen, när yttermittfältaren inte fick träff på Mikael Dahlbergs framspelning i tredje minuten.
1–0 då...och sedan en full lottorad på det.
Så gick det inte. Så gick det verkligen inte.
Jag tänker inte lägga fram en lista på syndabackar, men noterade med fasa hur Daniel Theorin höll igen med nicken (säkert störd av Mobaeck) och hur bollen damp ned hos Stefan Ishizaki som kunde ta emot och placera den i mål innan Daniel Bernhardsson ens hade hunnit i närheten av rätt position.
1–0. Det räckte för Elfsborg den här gången.

Jag såg också hur Urban Hammar i ppv-sändningen höll ena handen för ansiktet när ytterligare en GIF-möjlighet, nu den sista, på en fast situation kastades bort genom ett tillslag med träinslag.
I såna här matcher från GIF få chanser. Motståndaren är skicklig, men resten får bara inte förskingras genom egen oförmåga.

...mycket märkligt har jag sett, men att Hugo (några lysande parader, förresten) fick en varning för maskning i 37:e minuten vid underläge 0–1 går in på nån typ av lista.

Jakob Orlov fortsätter att visa att han är The Next One. Några ryck och mjuka undanglidningar tvingade Elfsborgförsvaret till vårdslösa tacklingar och frisparkar. Men vad som hände med dessa vet ni.
Orlov har gjort tre mål hittills. Det blir fler. Det måste bli det, så fort som möjligt.
Hasse Berggren såg dock tung och trött ut i en match som passade honom illa.
Om jag inte var synsk och förstod hur Per-Urban tänker göra, skulle jag satsa på att Super-Dragan från Sollefteå får chansen direkt från start på söndag.


Räkningen mot säsongens viktigaste match har börjat.
Söndag kl 18, en vecka kvar.
Rakningen känns dock fortfarande avlägsen.

Mer läsning

Annons