Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF börjar borta mot Syrianska

Att möta nykomlingar direkt i första omgångarna kan vara en besvärlig nöt att knäcka.

För Gefle IF blir det därför tuffa bud när den allsvenska premiären spelas på bortaplan mot Syrianska FC och veckan senare kommer IFK Norrköping till Strömvallen.

Annons

Om det allsvenska spelförslaget går igenom blir det dubbla nykomlingsmötet verklighet för GIF de första veckorna i april.
– Det kan så klart bli väldigt tufft och av hävd vill man väl helst möta nykomlingarna när serien har hunnit sätta sig, säger Gefle IF:s ordförande Leif Lindstrand som får vara klubbens taleman då båda tränarna Pelle Olsson och Thomas Andersson befinner sig på semester långt från decemberkylan i Sverige.

I går släppte förbundet det förslag som ligger till det allsvenska spelprogrammet. Än så länge är det preliminärt och kommer att fastställas och kompletteras vid spelordningsmötet den 15 december. Nu har klubbarna en vecka på sig att se över det hela. Men det brukar inte ske särskilt många ändringar förutom de exakta speldagarna där både spelbolag och tv-kanaler har sitt att säga till om.

– Det kan vara någon enstaka match som flyttas men annars brukar förslaget stämma ganska bra, säger Lindstrand.

Syrianska från Södertälje gick upp under buller och bång i höstas genom att vinna Superettan och står nu inför sin första säsong i den högsta serien.

– Det brukar inte vara någon fördel att möta nykomlingarna direkt. Men det går att vrida och vända på det där också. Det blir säkert en väldig fest och bra drag kring deras premiärmatch på hemmaplan. Det kan bli väldigt inspirerande för våra killar också, säger GIF-ordföranden.

I den första spelomgången ska två matcher spelas lördagen den 2 april, fyra matcher söndagen den 3 april och två matcher måndagen den 4 april. Sedan väntar nästa allsvenska nykomling i Gefles hemmapremiär helgen efter. Då är det tvåan i Superettan IFK Norrköping som kommer till Strömvallen. Ett Norrköping som storsatsar och är ute på ett värvningståg just nu.

Efter det följer Örebro borta och Trelleborg hemma. GIF möter svenska mästarna Malmö FF i den 13:e omgången och vänder serien mot Gais.

Serien startar alltså två veckor senare än ifjol och sista omgången är preliminärt lagd till den 23 oktober. Något sommaruppehåll att tala om blir det inte vilket också är en stor skillnad jämfört med det två månader långe VM-uppehållet förra säsongen.

Övrigt som kan noteras är också att det heta derbymötet mellan Djurgården och AIK ligger i premiäromgången.

Mer läsning

Annons