Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF byter Gerndt mot Makondele?

Serieledande Helsingborg jagar en forward.

En av Sveriges just nu hetaste är Gefle IF:s Alexander Gerndt.

Enligt vad Sporten erfar kan GIF komma att sälja Gerndt till Helsingborg – och samtidigt få René Makondele tillbaka.

Annons

Alexander Gerndt ser ut att lämna Gefle IF. Inte till Holland, som Sporten tidigare berättade – utan till den allsvenska konkurrenten Helsingborg. Skåneklubben jagar just nu en forward och vill samtidigt göra sig av med den gamle GIF-bekantingen René Makondele, 28, som inte får tillräckligt med speltid hos den allsvenska serieledaren.

Och enligt uppgifter till Sporten för Helsingborg och Gefle IF diskussioner om att inkludera Makondele i en eventuell Gerndt-affär.

– Vi är ute efter en forward och håller på att göra oss av med Makondele eftersom han behöver mer speltid. Du hör, det faller sig ganska naturligt och är en intressant tanke, säger Paul Myllenberg, klubbdirektör i Helsingborg.

– Men sedan är det inte bara att byta. Det fungerar inte så. I slutändan är det helt enkelt spelarens beslut.

René Makondeles nya klubb blir förmodligen karriärens sista och därför vill mittfältsstjärnan trygga sin framtid även efter fotbollskarriären. Då skulle Gefle passa Makondele – som spelade i GIF i två och en halv säsong – bra eftersom han därmed känner både klubben och staden väl.

– Det finns ett intresse från Gefle IF, men inget konkret ännu. Det är absolut inte omöjligt att René kan hamna i Gefle igen. Men jag vet inte om det är sannolikt, säger Detlef Langer, Makondeles agent, och berättar att allt är en kontraktsfråga.

– Det handlar egentligen om Makondeles familj och vilken klubb som kan ge honom en trygg framtid. Men just nu är det för tidigt att säga om det blir Gefle eller någon annan klubb. Det är Makondele själv som måste känna vad som är bäst för honom.

Gefles sportchef och tränare, Pelle Olsson, vill inte kommentera uppgifterna.

– Vi pratar inte om vilka spelare som är aktuella eller inte. Det håller vi intern. Just nu fokuserar vi på den trupp vi har. Och Gerndt är fortfarande en del av den.

Mer läsning

Annons