Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF föll tungt inför ögonen på tillträdande förbundskaptenen

/
  • Johan Oremo fick uppleva ännu en tung förlust. Nu i U21-serien på tisdagen.

Gefles U21–lag ställdes mot övermäktigt motstånd när IFK Norrköping gästade Gavlevallen och bjöd på en handfull mål.

Annons

Det var inte helt oväntat att Gefle skulle få det svårt när hittills obesegrade IFK Norrköping kom på besök. Gästerna spelade ut Gefle under större delen av matchen och förlustsiffrorna 0–5 hade kunnat vara större.

– Gefle var med en stund i början sedan var det Norrköping för hela slanten, var Sveriges blivande förbundskapten Janne Anderssons analys. Det var roligt att se hur bra Norrköping rörde sig över planen och hur många olika sätt de fann att ta sig fram. Gefle hade aldrig chansen och det var absolut rätt lag som vann.

En klockren analys förstås. Under den första halvleken hade ändå Tshutshu Tshakasua ett par lägen och Basit Adam drog bollen stenhårt via målvakten och ribban till hörna. Men mycket mer hände inte framåt för Gefle. Förutom dessa två förstärkte A-lagsspelarna Johan Oremo och Anton Lans laget. Oremo slet hårt de sjuttio minuter han spelade, men lyckades inte spräcka målnollan.

Efter 2–0 i halvtid fortsatte Norrköping att mala på framåt och tre ytterligare mål ramlade in bakom Viktor Frodig som ändå var en av hemmalagets bästa. Gästerna hittade ytor gång på gång i Gefles försvar och var bättre på alla positioner.

– De har ett rutinerat och väldigt bra lag, sade en inte alltför nedslagen Thomas Andersson efter matchen. Gefletränaren ville inte lyfta fram någon speciell spelare i det egna laget utan hyllade i stället gästerna.

– Nej, vi släpper ändå in fem mål och jag ser mer på hur laget agerade än enskilda spelare. Men vi möter ett Norrköping som har varit bäst under lång tid nu och vi räcker inte till helt enkelt, konstaterade han.

Mer läsning

Annons