Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF ger sig in i jakten på backlöftet

Det är nu de allsvenska lagen öppnar upp för provträningar.

Gefle IF är inget undantag.

Om någon vecka kommer Skellefteås 19-åriga vänsterback Rasmus Lindkvist hit för att visa vad han går för.

Annons

– Det stämmer. Vi har hört mycket gott om honom och även själva varit och sett honom spela matcher. Nu vill vi se honom i träning och han kommer att vara här några dagar i november, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Men GIF är inte enda lag som är ute efter Rasmus. Han kommer ursprungligen från Djurgårdens organisation men hamnade i division 1-laget Skellefteå inför den här säsongen. Där har han gjort jättesuccé och varit riktigt bra.

Därför är också Djurgården öppen för att ta tillbaka honom och han kommer även att träna med laget före besöket i Gävle. Även Trelleborg och Halmstad har fått upp ögonen för talangen och har bjudit in honom.

– Innan säsongen ville jag att Djurgården skulle få upp ögonen för mig. Nu är det bara bonus att andra klubbar är intresserade. Det är roligt, jag trodde inte det före säsongen. Det var bra att komma till Norrland, så man blev upptäckt, säger Rasmus själv till Norra Västerbotten.

GIF är i behov av en vänsterback då Jonathan Hellströms fortsatta karriär är osäker. Han går fortfarande skadad och är inte i närheten av någon fotbollsträning just nu.

– Vi vill ha dubbla uppsättningar av spelare på varje plats. Vi har redan Andreas Dahlén som vänsterback men fick problem när han blev skadad tidigare och fick ändra om i uppställningen då ytterligare en naturlig vänsterback saknades. Det var inte bra, säger Olsson.

Om Rasmus Lindkvist är lösningen är dock fortfarande oklart.

– Men vi vet att det är en modern och duktig vänsterback som är i rätt ålder. Det är enklare att se och följa honom när han kommer hit i den här miljön.

Han ska träna med de här fyra klubbarna innan det kommer något besked.

– Efter det ska jag sätta mig ner och fundera. Mitt mål är att komma till allsvenskan så fort som möjligt, säger Lindkvist till Västerbottens Folkblad.

Rasmus kommer inte att vara den enda provspelaren som GIF bjuder in den här hösten. Just nu är det högsäsong trots att det återstår fyra allsvenska omgångar. Att GIF redan har säkrat en plats nästa år underlättar det hela.

– Jag är själv motståndare till att ta hit spelare under säsongen men nu går det att göra ett undantag och det positiva är att vi kan komma igång med det hela i ett tidigare skede, säger GIF-tränaren.

Några flera namn vill han inte nämna.

– Nä, vi har scoutat flitigt hela sommaren och hösten och det fins några vi är intresserade av och har pratat med. Men vilka det är tänker jag inte gå ut med nu.

Fotbollens Silly Season har precis börjat och håller säkert på några månader till.

 

Mer läsning

Annons