Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF hade hoppats på flera kalasbesökare

Biljettförsäljningen till Gefle IF:s fotbollskalas på lördag går halvtrögt.
– Det är lite segt, men absolut ingen katastrof, säger marknadsansvarige Magnus Lindmark.

Annons

För 600 kronor får man bland annat flera timmars underhållning i Boulognern, mat, en unik matchtröja, en EM-tuta, matchbilljett till Gefle IF–Mjällby och tillgång till vip-tältet efteråt med mer underhållning.

– Det är klart att det är mycket pengar, men som vi har räknat får man väldigt mycket för dem, säger Magnus Lindmark, en av initiativtagarna till det som marknadsförs som Det stora Fotbollskalaset.

När Sporten pratade med Lindmark i går vid 18-tiden var man uppe i ungefär 400 sålda biljetter till kalaset. Inte riktigt vad han hade hoppats på.

– Vi har haft löpande sittningar och möten och diskuterat. Det kan finnas olika anledningar. Det hela bygger ju på att vi ska fylla arenan, och det har inneburit att vi har jobbat med en hel del olika erbjudanden till olika grupper. Jag vet inte om det har krockat lite så att det har blivit förvirrande för publiken, säger Lindmark.

– Sedan kanske en del avvaktar vädret också.

Trots allt är 400 biljetter inte långt från det realistiska målet på 500. Men drömmen var att man skulle ha betydligt fler kalasbesökare än så.

– Det är ingen katastrof, det är det inte. Och jag tror att man får bygga sånt här över tid.

Samtidigt som Fotbollskalaset arrangeras har Gefle IF även kampanjen ”fullt hus” på lördag. Säljer klubben ut får man 100 000 kronor av bland annat Svenska Fotbollförbundet i en slags bonus. I går kväll hade GIF sålt närmare 3 500 matchbiljetter.

– Det är en riktigt bra försäljning jämfört med normalt. Vi brukar ha 2 000 försålda biljetter, säger Lindmark.

För de som bestämmer sig sent går det att köpa biljetter till Fotbollskalset på plats i Boulognern under lördagen. Och blir det dåligt väder (vilket SMHI:s prognos visar att det i-n-t-e blir) lovar Magnus Lindmark en sak:

– Då ska jag personligen dela ut regnponchos till samtliga besökare!

Mer läsning

Annons