Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF i bra form inför omstarten i allsvenskan

I veckan drar allsvenskan igång igen efter EM-uppehållet. För Gefles del väntar serieledarna Kalmar FF hemma på Strömvallen på onsdag. Efter segern mot Söderhamn i fredags tränade laget i går som vanligt på Strömvallen, tillfälligt förstärkta av SIF:s högerback Ryan Raybould.

Annons

Den 25-årige amerikanen, som gör sin första säsong i SIF, har provtränat med Gefle hela veckan.

Men Pelle Olsson vill inte ge några som helst besked om huruvida det är aktuellt att förstärka försvaret ytterligare efter Malmö FF-förvärvet Daniel Theorins ankomst.

– Ryan är en bra spelare. Han är en provspelare som kommer hit, så jag pratar med honom och så får vi se vad beskedet blir i slutläget. Jag vill inte ge för mycket starka omdömen på korta provspel utan...(tystnad). Han har gjort ett positivt intryck, så stannar vi där.

– Inte som det ser ut nu. Vi får se hur det blir i framtiden.

– Alltså, kniven mot strupen, då hamnar man i ett knepigt resonemang. Det är 19 omgångar kvar. Vi ska göra bra prestationer så får vi förhoppningsvis de poäng vi behöver och ska ha. Kniven mot strupen är över huvud taget ingenting som vi resonerar om. Vi koncentrerar oss på Kalmar och det gäller att vara bra förberedd inför den uppgiften.

– De leder ju serien, så det är Sveriges bästa lag för tillfället. De har ett brett register med ett bra försvarsspel sedan tidigare. Sedan har de ett bra kontringsspel och får med många spelare i sina attacker, vilket har lett till att de gjort många mål. De har individuell skicklighet och en bra struktur på spelet, så det gäller för oss att vara så bra som vi kan vara och jobba så hårt som vi kan göra. Då har vi chans mot alla lag i allsvenskan.

– Det känns som att vi har bra fart i benen och att formen är bra. Vi har haft en bra träningsperiod, styrketräning har gett tillbaka explosiviteten, så det känns bra.

– Vi fick en skada i dag (i går) på träningen. Daniel Theorin klev av med ont i ljumsken, vi får se hur allvarligt det är. Jonathan Hellström har även han känning i ljumsken. I övrigt är Marcus Hansson och Tomas Fernandez borta sedan tidigare. Jonathan tror jag är tillbaka i träning vilken dag som helst, och det gäller nog Fernandez också.

 

Mer läsning

Annons