Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF matchar ett lag för framtiden

När Gefle idag ställer upp för match mot armeniska FC Banants så gör man det med ett orutinerat lag. Fem av spelarna i startelvan har aldrig spelat i allsvenskan.
– Det ska bli intressant att se dem, sa Pelle Olsson i går kväll.

Annons

Målvakten Emil Hedvall hämtades från Hälsingland, Olof Mård från Sandviken, Omar Jawo från Väsby, Marcus Hansson har inte gjort allsvensk debut och Bernhard Nyström kommer närmast från Falun.
Dessa fem spelare finns med i Gefles startelva i dagens match mot Banants.
Alla har de dessutom en grej gemensamt. De har aldrig spelat i allsvenskan.
• Hur känns det att ha ett sånt ungt lag som ni kanske kan spela med flera år framöver?
– Nu vet vi ju att fotboll inte fungerar så längre. Visst har vi många unga och lovande spelare, men man vet ju inte om de kommer att vara kvar så länge. Förut när vi hade spelare som stannade väldigt länge var ju oftast för att de hade jobb och så här, sa Pelle Olsson som speciellt nämner två spelare att hålla koll på inför framtiden.
– Olof Mård och Marcus Hansson är två väldigt lovande spelare som har lokal anknytning.
En som kommer att göra sin comeback är Jonathan Hellström. Han har inte spelat en match sedan den 24 juli förra året.
– Det känns jättebra. Vi hoppas han är på gång nu och vi är jätteglada att han är tillbaka på planen. Det kommer ta ett tag för honom att konkurrera med de andra ytterbackarna eftersom han har varit borta så länge. Men han närmar sig den nivå som han kan spela på. Under skadeperioden har han haft chansen att träna upp andra saker i fysiken. Så jag tror att när han kommer tillbaka är han ännu starkare än han var innan sin skada.
Bernhard Nyström kommer att göra sin första match från start. Han fick spela en kvart mot Örebro och missade sedan matcherna mot Sundsvall och Alania på grund av en förkylning. Skillnaden nu mot matchen mot Örebro är att Nyström spelar central mittfältare.
Då hoppade han in som anfallare.
– Han spelade anfallare i slutet i Falun, men han är värvad i första hand som mittfältare. Sen kommer han kanske att få spela nåt som anfallare också.
Men idag spelar senaste matchvinnaren Alexander Gerndt och Daniel Westlin på topp.

Annons