Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s juniortränare tar över Dalkurd

Gefle IF tappar sin tipselittränare Johan Sandahl, 31.
Han blir i stället en av två tränare som delar ledarskapet i Dalkurd nästa säsong.
– Jag är glad, det ska bli väldigt spännande, säger han.

Annons

Succélaget Dalkurd, som stormat igenom serie efter serie, hade sin första motgång i somras. Division 1-säsongen började mer än knackigt och det dröjde inte länge innan tålamodet hos fansen tröt och tränarna Lasse Ericson och Bernhard Brcic valde att hoppa av.

Till slut blev det en hygglig sjätteplats i tabellen efter att ersättaren Anders Sjöö fått ordning på spelet, och till nästa säsong får denne alltså hjälp av Johan Sandahl.

– Det känns spännande. Jag har ju känt Anders sedan vi gick tränarkursen ihop, säger Sandahl.

Dalkurds mål är att gå upp i superettan, det har i alla fall Kenneth Persson i sporgruppen fastslagit enligt Dalarnas Tidningar. Sandahl vill dock tona ner förväntningarna.

– Jag känner ingen sådan press. Rent generellt gäller det nog för alla klubbar, att de vill upp, men sedan finns det en verklighet också att ta hänsyn till. Jag och Anders har inte pratat några resultatmål ännu utan ska bara göra ett så bra jobb som möjligt.

Innan han kom till Gefle IF:s tipselitsatsning för fyra år sedan hade Johan Sandahl aldrig tränat ett lag.

– Jag är väldigt tacksam mot Gefle IF som är en oerhört välskött och sund förening. Att få chansen att jobba nära Pelle Olsson och hans team har varit nyttigt för mig, en skola.

Sandahl ansvarade för det GIF-lag som senaste säsongen spelade sig ur juniorallsvenskan (visst hopp finns dock om en friplats), men tycker inte att han har misslyckats.

– Resultatmässigt har det inte varit så bra, men vi har fått upp många spelare till allsvenskan, så på det sättet tycker jag att vi har gjort det okej.

Mer läsning

Annons