Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s ordförande: ”Det räcker inte med nåt halvdant”

I går kunde Sporten berätta att Gävle kommun startat ett eget projekt gällande en ombyggnad av Strömvallen.

I dag kan vi avslöja att det skett bakom ryggen på Gefle IF.

– Det känns märkligt att kommunen jobbar med en annan idé parallellt med vår, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.

Annons

Gefle IF:s förslag till en ny fotbollsarena, som företaget Fast Partner ställt sig bakom som finansiär till, har – vad det verkar – lagts på is.

Som Sporten kunde berätta i går har Gävle kommun därför tagit fram en annan, billigare lösning, för att säkra Uefas nya tuffare arenakrav som träder i kraft 2014. Men det är inget som Gefle IF kände till – åtminstone inte inledningsvis.

– Nej, vi fick en kallelse till ett möte med kommunen. Anders Berg och Pelle Olsson gick dit i tron att det handlade om det nya konstgräset som ska läggas nästa sommar. Men i stället fick dom det här presenterat för sig. Och tydligen hade dom (kommunen) redan haft ett möte om det här utan att alls informera oss om planerna, berättar Gefles ordförande Leif Lindstrand.

– Jag vet inget officiellt om det här. Det enda jag vet är den information jag fått av Pelle (Olsson) och jag måste säga att det känns något märkligt att kommunen inte frågat oss i GIF hur vi ser på det.

Leif Lindstrand menar att GIF är i behov av något helt annat, för att kunna vara med och konkurrera i allsvenskan, än det Gävle kommun nu presenterar i sin nödplan. Den som i korthet handlar om att rusta upp Strömvallen för 40 miljoner kronor för att möta Uefas krav.

– Vi måste få möjlighet att få in mer pengar och då räcker det inte med något halvdant, säger Lindstrand.

Enligt honom behöver Gefle IF en arena som kan möta de krav som bland annat sponsorer numera ställer.

– Vi kan bara titta på hur andra klubbar gjort och jobbat. Elfsborg har till exempel haft en fantastisk ekonomisk utveckling, tack vare sin arena. Numera handlar det om rena affärsrelationer mellan oss och våra sponsorer. Vi måste kunna bjuda tillbaka något till de som sponsrar oss. Det kan vi inte göra i dagsläget, menar Lindstrand.

Han menar att det enda rätta är att bygga den arena som Fast Partner presenterade i vintras.

– Vi tog fram en idé på hur en ny arena skulle se ut, men vi behövde en finansiär och där har Fast Partner dykt upp som den ekonomiska garant vi behöver. Så det vore ju intressant att få ett besked så att man vet vad man ska förhålla sig till, säger Leif Lindstrand.

 

Mer läsning

Annons