Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF:s osannolike matchhjälte

Han hade inte gjort ett enda tävlingsmål för Gefle IF.

Men när Daniel Theorin fick chansen från straffpunkten var han aldrig orolig.

– Jag har faktiskt aldrig missat en straff i hela karriären, säger kontraktsräddaren, som nu kan ha gjort sitt i klubben.

Annons

Jakob Orlov fixade straffen i den 51:a minuten och i den 52:a stegade Daniel Theorin fram för att sätta det förlösande 1–0-målet i den avgörande kvalmatchen mot GIF Sundsvall.

Att döma av sorlet på läktarna fanns en viss osäkerhet bland åskådarna vad gäller Theorins kapacitet. Vilket inte är så konstigt. Mittbacken har inte gjort ett enda mål i allsvenskan eller superettan på sex säsonger.

– Nej, det var ett tag sedan... Men jag gjorde faktiskt mål på straff mot Djurgården i en träningsmatch förra sommaren. Och så har jag gjort mål i Norge (FC Lyn) och i någon cupmatch, även om det inte har varit för Gefle, berättar Theorin.

Han fick veta redan före matchen att det var han som skulle få chansen om GIF tilldömdes en straff.

– Så det var bara att stega fram och sätta dit den, säger Theorin, som placerade bollen till vänster om Tommy Naurin, som chansade åt fel håll.

I omklädningsrummet efteråt var förstås Theorin påpassad av alla möjliga medier. Expressen, Aftonbladet, Dagbladet, Sundsvalls Tidning, SVT och TV4.

Men det var inte bara glädje han kände.

– Det är lite blandade känslor, man vill ju inte vara i den nedre delen av tabellen direkt. Men nu är jag glad. Det var mycket starkt av oss som lag att vi grejade det här. Mycket, mycket starkt.

Theorin kände en smula med motståndarna. Han har bott i Sundsvall i fyra år och spelat med Giffarnas tipselitlag.

– Jag känner många i klubben, bland annat Mattias Nylund och Christian Brink som jag spelat med i Norge. Så det är klart att det var lite speciellt att det var just dem vi mötte.

27-åringen har haft en tyngre säsong än under fjolåret då han var helt ordinarie som mittback. En del av det beror på de skadebekymmer han hade under försäsongen och även under senare delen av hösten då en ljumske stört honom.

– Jag var borta från januari och en bit in i april. Med tanke på de förutsättningarna är jag ganska nöjd med min säsong. Men om det inte hade varit för skadorna hade jag nog varit mycket bättre än så här.

Theorins kontrakt går ut vid nyår och han vara bort från GIF. Han har tidigare nobbat det tvåårskontrakt som Pelle Olsson erbjudit.

– Vi var överens om att ta det där när säsongen var slut. Jag vet att det finns visst intresse från annat håll, men egentligen har jag inte mer att säga om det.

– Fast jag är jätteglad att Pelle och klubben vill att jag ska stanna kvar. Det är helt klart ett alternativ.

Mer läsning

Annons