Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-spelarna köper klubbens beslut

Gefle IF befinner sig i ekonomisk uppförsbacke – och spelarna tvingas acceptera att det inte blir något utlandsläger i vår.

– Det är självklart tråkigt, men det är viktigare att få ett bättre lag och stoppa den ekonomiska blödningen, säger GIF-veteranen Hasse Berggren.

Annons

Om två och en halv vecka samlas Gefle IF:s spelartrupp för att inleda uppladdningen inför sin sjunde raka säsong i allsvenskan.

Men till skillnad mot tidigare år får laget klara sig utan lyxen att åka iväg på träningsläger till varmare breddgrader.

Ekonomin sätter stopp – och som Sporten skrivit tidigare i veckan vädjar klubben om hjälp av sponsorer och supportrar för att bland annat kunna behålla mittbacken Daniel Theorin i spelartruppen.

500 000 kronor är vad som saknas.

– Det är mycket pengar, det är inget snack om den saken. Jag hoppas verkligen att folk sluter upp, säger Gefle IF:s 37-årige anfallare Hasse Berggren.

– Vi behöver kontinuitet och mycket är vunnet om vi kan behålla merparten av spelartruppen. Hittills ser det bra ut, och om vi kan behålla Theorin ser det ännu bättre ut.

Berggren köper klubbens beslut att ställa in det planerade träningslägret.

– Finns inte pengarna är det inte så mycket att göra åt. Naturligtvis är det här med träningsläger ett skönt avbrott i träningen på hemmaplan, men jag tror man överlever utan det. Jag ser hellre att vi får ett bättre lag, och det vore jättebra om Theorin stannar.

Har du koll på hur många utlandsläger det blivit för din del genom åren?

– Oj, det vågar jag knappt tänka på. Vissa år har det ju blivit två läger. Det kanske har blivit runt 25 läger totalt.

Hade den här situationen kunnat undvikas?

– Jag tror inte det, klubben har ju både skurit ner på kansliet och minskat spelartruppen. Det är den här verkligheten vi lever i. Med tanke på det är det en ännu större bedrift att vi klarar oss kvar i allsvenskan varje år.

– Jag tycker också det är förnuftigt att klubben tar tag i det här i så pass god tid. Det finns många klubbar som lever över sina tillgångar.

Högerbacken Daniel Bernhardsson, nyligen hemkommen från Thailand, resonerar på samma sätt som Berggren.

– Det är alltid roligt att åka iväg på träningsläger, men fungerar det inte ekonomiskt är det bara att gilla läget. Theorin är en duktig spelare och vi behöver en mittback till nu när Jawo (Omar) verkar vara ute ur bilden, säger Bernhardsson, och tillägger angående det inställda träningslägret:

– Vi har dock inte hört något konkret från ledningen än, men jag har noterat det i tidningen.

Bernhardsson tror inte att laget kommer att missgynnas av det uteblivna lägret.

– Det ska inte behöva vara någon nackdel. Vi får träna extra bra hemma i stället.

Mer läsning

Annons