Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-stjärnor utan kontrakt

GIF har redan garanterat allsvenskt spel 2011 – men det finns andra kontrakt som fortfarande återstår att säkra.

Mattias Hugosson, Daniel Theorin, Daniel Bernhardsson och Yussif Chibsah hör till dem som kan försvinna.

Annons

Sportchefen och tränaren Pelle Olsson har under sommaren förlängt kontrakten med några av nyckelspelarna, bland andra Jonas Lantto, Mikael Dahlberg, Olof Mård och Marcus Hansson.

Målet är i vanlig ordning att behålla Gefle IF:s riksberömda kontinuitet.

– Det kan bli någon förändring, men det blir inte mycket, säger Pelle Olsson.

En hel del tunga namn saknar än så länge kontrakt för nästa säsong. De flesta av dessa säger emellertid uttryckligen att de vill stanna, som evighetsmaskinerna Mattias Hugosson och Daniel Bernhardsson.

– Jag tror att jag vill köra en säsong till, men det är inget som är hundra. Jag har inte fått något kontraktsförslag än, säger ”Bernhard”.

– För närvarande lutar det åt en fortsättning, säger Hugosson.

Även Yussif Chibsah är försiktigt positiv, men säger att säsongen ska spelas färdigt först innan han börjar fundera på var han befinner sig nästa år.

– Jag vill inte prata med någon annan klubb innan säsongen är över. Det är både pengar och andra faktorer som jag måste fundera över om jag ska flytta, därför vill jag inte tänka på det nu.

Den 27-årige mittfältaren säger att han inte känner till om det finns något intresse för honom. Någon agent har han inte sedan han gjorde sig av med sin förra, Andrew Augustus.

• Kan det bli så att du flyttar hem till Ghana?

– Nej. Jag känner fortfarande att jag har tio år till som fotbollsspelare. Jag flyttar inte hem förrän efter min karriär.

Stora frågetecken finns det kring mittbacken Daniel Theorin, som GIF förlängde med i december efter en uppmärksammad kampanj. Klubben hade ju egentligen inte råd med honom, men fick till slut pengar både till honom och försäsongslägret på Cypern. I somras omgärdades Theorin av rykten – det talades om danska, norska och tyska klubbar – och nu går som sagt kontraktet med GIF ut.

– Jag har inte funderat något på framtiden. Det viktigaste för mig nu är att göra en kanonavslutning med GIF och ta så många poäng som möjligt av dem som är kvar, säger Theorin.

Mer läsning

Annons