Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF tog inte strid – premiären blir på en måndag

Nu är det klart att Gefle IF:s allsvenska premiär hemma mot mästarna Kalmar FF spelas på – en måndag.
– Nån måste ju spela då också, och vi valde att inte ta strid om det, säger GIF-ordföranden Leif Lindstrand, som också tvingas konstatera att TV4 och Canal Plus återigen ratar klubben.

Annons

I förrgår spikades de första tolv omgångarna i årets fotbollsallsvenska. Spelordningen var bestämd sedan tidigare, nu handlade det om att klubbledningarna skulle enas om speldagar också.

GIF-ledningen hade helst sett att premiären mot Kalmar på Strömvallen skulle spelas på lördag eller söndag, men nu blev det i stället måndag den 6 april.

Anledningen är att alla matcher ska tv-sändas – antingen i TV4, Canal Plus eller via pay per view – och att tv-bolagen inte klarar av hur många sändningar som helst en och samma dag.

– Nån måste ju spela på måndag också och vi ville inte börja krångla redan med första matchen. Vi är jättenöjda med att få spela mot svenska mästarna på hemmaplan i premiären. Jag tror att vi kan hoppas på att få ganska bra med folk ändå, säger Leif Lindstrand, som rent generellt inte har några problem med att GIF spelar på vardagskvällar.

– Nej, på somrarna vill ju alla lag ha kvällsmatcher. Men nu är det så tidigt på säsongen. Man vill ju att det ska vara ljust ute och fortfarande ganska varmt.

Det är också klart att Gefle IF inte kommer att förekomma i någon av de 21 matcher som TV4 och Canal Plus sänder under de tolv första omgångarna.

– Vi kan bara konstatera att det är så. That´s it. De har betalat för att sända de matcher de vill och vi har i ett skede fått betalt för det, säger Lindstrand.

– Visst är det klart att man kan tycka att de göra konstiga val ibland och borde kunna visa intressanta matcher ute i landet. Men de är ifrån Stockholm och kanske är bekväma av sig. Det är klart att vi tycker det är synd, fortsätter han.

För publiktillströmningen till Strömvallen torde det inte vara något negativt med att matcherna bara sänds via pay per view.

– Det är klart att de har önskemål om tv-sändningar, de vill ju synas. Och det har jag förståelse för, det är bara det att vi inte kan påverka nånting i det här.

Mer läsning

Annons