Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF tog poäng av IFK Göteborg

/

Så här var matchen – och så här skötte sig spelarna.

Annons

MATCHEN:

Sista matchen på anrika Strömvallen. Då förstörde ett lite ommöblerat IFK Göteborg festen för Gefle genom att plocka ena poängen (0–0).

Det har gått 92 år sedan Strömvallen invigdes med pompa och ståt 1923. Men nu är tiden som allsvensk arena över. Vid nästa hemmamatch, mot GIF Sundsvall den 20 maj, flyttar Gefle till nya arenan Gavlevallen på andra sidan staden – vägg i vägg med hockeytemplet Gavlerinken.

Och det var ett taggat Gefle som inledde piggast, med en fet volleychans av Jacob Ericsson efter tio minuter följt av ett fint läge men på tok för klent tryck i skottet av Jonas Lantto någon minut senare.

Sedan hade IFK Göteborg ätit sig in i matchen. Mittbacken Tom Pettersson – som den här kvällen vikarierade på innermittfältet i stället för magsjuke Sebastian Eriksson – oroade gång på gång i Gefles straffområde tillsammans med alltid målfarlige Lasse Vibe.

En trippelchans av trion Thomas Rogne, Gustav Svensson och Jakob Ankersen 21 minuter in i matchen var nära att ge IFK Göteborg ledningen men blev till intet då Emil Hedvall plockade första nicken och backkollegan Jesper Florén sedan stod i vägen två gånger om och räddade den tredje – allra vassaste chansen – på mållinjen.

Framåt var Dioh Williams och John Bertilsson hetast för hemmalaget med tre respektive en riktigt fina chanser i andra halvlek

Men några mål fick de 4 066 personer som kommit till avskedsföreställningen inte se.

IFK Göteborg har bara släppt in tre allsvenska mål totalt i år, mycket tack vare backduon Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne som i de fem första matcherna har varit ett av de allra bästa backparen i Allsvenskan.

Men den här kvällen satt Bjärsmyr på bänken, sjuk enligt klubbens hemsida.

In kom i stället rutinerade Hjálmar Jónsson i sin första match för säsongen.

Islänningen tackade för förtroendet genom att vrida om nyckeln i mittbackslåset ett varv till. Det gav tredje raka nollan bakåt för IFK Göteborg och delad poäng i matchen för sista (allsvenska) gången på Strömvallen.

BETYGEN:

Målvakter

Emil Hedvall 4

Försvar

Jesper Florén 5

David Fällman 4

Martin Rauschenberg 4

Jens Portin 4

Mittfält

Johan Bertilsson (ut 74) 3

Jonas Lantto 4

Robin Nilsson 5

Jacob Ericsson 4

Anfall

Dioh Williams (ut 74) 3

Johan Oremo 4

Ersättare

Ilir Berisha

Erik Olsson

Dardan Mustafa (in 74) -

Christoffer Aspgren

Oscar Karlsson

Tshutshu Tshakasua (in 74) -

Oskar Larsson (mv)

Snittbetyg:

Poängförklaringar:

6: Landslagsklass. 5: Mycket bra. 4: Bra. 3: Godkänd. 2: Kan bättre. 1: Dålig. : Spelade för lite för att bedömas. Sp ej: Spelade ej.

MATCHFAKTA:

Gefle IF–IFK Göteborg 0–0

Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping.

Publik: 4 066.

Mer läsning

Annons